De la dependent de droguri la evanghelist cu literatură

„În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul.” (Psalmii 138:3)

Pe la 17 ani am părăsit biserica. În scurt timp, am început să consum alcool, să fumez şi să folosesc droguri. Fără să-mi dau seama, am ajuns dependent. Într-o seară, în jurul orei 10, mă îndreptam spre casă, cu chitara pe umăr, când am fost înconjurat de opt băieţi. Unul dintre ei mi-a pus un cuţit la gât şi mi-a spus să las chitara jos. Am încercat să mă lupt cu ei, dar unul dintre ei m-a strâns de gât, în timp ce altul m-a înjunghiat cu cuţitul în picior. Când m-a înjunghiat a doua oară, cuţitul s-a rupt, lama lui rămânând în piciorul meu. Atunci au luat-o cu toţii la fugă.

Eram sub influenţa drogurilor şi nu gândeam clar. Am scos lama cuţitului din picior, mi-am legat rana cu o cârpă şi am plecat acasă. Pentru că pierdusem foarte mult sânge, în apropierea casei aproape că mă târam. Acasă, am legat o bucată mai mare de material în jurul rănii şi m-am pus să dorm.

De același autor

În ziua următoare, nu mai puteam merge. Am fost dus la spital, unde doctorul mi-a spus că ligamentul de la picior fusese rupt. Mi-a mai spus că trebuia să cureţe rana şi să mă opereze pentru a repara ligamentele. După operaţie, aveam nevoie de terapie fizică şi era posibil ca recuperarea totală să dureze chiar un an. Din nefericire, tatăl meu a spus că nu avem bani pentru tot tratamentul, aşa că doar mi-au bandajat piciorul şi m-au externat.

Acasă, tata se ruga adesea pentru recuperarea mea, dar eu credeam că voi rămâne într-un scaun cu rotile toată viaţa. Într-o dimineaţă, întrebându-mă de ce credea tatăl meu atât de mult în Dumnezeu, am hotărât să mă rog chiar eu: „Doamne,” am strigat eu, „dacă exişti, vindecă-mă şi ajută-mă să umblu din nou şi voi lucra pentru Tine tot restul vieţii mele.” O lună mai târziu, jucam fotbal! A fost o minune!

Pentru a scurta povestea, vă spun doar că pastorul a venit să mă viziteze. El îmi cunoştea problemele şi greşelile din trecut, dar a lucrat împreună cu mine şi m-a instruit să devin colportor. Prin harul lui Dumnezeu, am fost schimbat. Datorez atât de multe colportajului! Prin evanghelizarea cu literatură, Dumnezeu mi-a dat o nouă ţintă în viaţă.

Efrain Nina Parisaca, Bolivia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De la dependent de droguri la evanghelist cu literatură - 2016. Pe la 17 ani am părăsit biserica. În scurt timp, am început să consum alcool, să fumez şi să folosesc droguri. Fără să-mi dau seama, am ajuns dependent. Într-o seară, în jurul orei 10, mă îndreptam spre casă, cu chitara pe umăr, când am fost înconjurat de opt băieţi. Unul dintre ei... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.