De la dependent de droguri la evanghelist cu literatură

  „În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul.” (Psalmii 138:3)

  Pe la 17 ani am părăsit biserica. În scurt timp, am început să consum alcool, să fumez şi să folosesc droguri. Fără să-mi dau seama, am ajuns dependent. Într-o seară, în jurul orei 10, mă îndreptam spre casă, cu chitara pe umăr, când am fost înconjurat de opt băieţi. Unul dintre ei mi-a pus un cuţit la gât şi mi-a spus să las chitara jos. Am încercat să mă lupt cu ei, dar unul dintre ei m-a strâns de gât, în timp ce altul m-a înjunghiat cu cuţitul în picior. Când m-a înjunghiat a doua oară, cuţitul s-a rupt, lama lui rămânând în piciorul meu. Atunci au luat-o cu toţii la fugă.

  Eram sub influenţa drogurilor şi nu gândeam clar. Am scos lama cuţitului din picior, mi-am legat rana cu o cârpă şi am plecat acasă. Pentru că pierdusem foarte mult sânge, în apropierea casei aproape că mă târam. Acasă, am legat o bucată mai mare de material în jurul rănii şi m-am pus să dorm.

  În ziua următoare, nu mai puteam merge. Am fost dus la spital, unde doctorul mi-a spus că ligamentul de la picior fusese rupt. Mi-a mai spus că trebuia să cureţe rana şi să mă opereze pentru a repara ligamentele. După operaţie, aveam nevoie de terapie fizică şi era posibil ca recuperarea totală să dureze chiar un an. Din nefericire, tatăl meu a spus că nu avem bani pentru tot tratamentul, aşa că doar mi-au bandajat piciorul şi m-au externat.

  Acasă, tata se ruga adesea pentru recuperarea mea, dar eu credeam că voi rămâne într-un scaun cu rotile toată viaţa. Într-o dimineaţă, întrebându-mă de ce credea tatăl meu atât de mult în Dumnezeu, am hotărât să mă rog chiar eu: „Doamne,” am strigat eu, „dacă exişti, vindecă-mă şi ajută-mă să umblu din nou şi voi lucra pentru Tine tot restul vieţii mele.” O lună mai târziu, jucam fotbal! A fost o minune!

  Pentru a scurta povestea, vă spun doar că pastorul a venit să mă viziteze. El îmi cunoştea problemele şi greşelile din trecut, dar a lucrat împreună cu mine şi m-a instruit să devin colportor. Prin harul lui Dumnezeu, am fost schimbat. Datorez atât de multe colportajului! Prin evanghelizarea cu literatură, Dumnezeu mi-a dat o nouă ţintă în viaţă.

  Efrain Nina Parisaca, Bolivia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...