Provocare pentru tineri

  „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” (1 Timotei 4:12)

  În primul meu district ca pastor, am observat că foarte mulţi tineri din biserică erau inactivi, lucru care mă îngrijora. I-am provocat pe tineri să îşi găsească un loc de muncă şi să aibă o viaţă productivă, care să le aducă împlinire. Totuşi, la majoritatea locurilor de muncă pe care le găseau, li se cerea să lucreze în Sabat sau erau plătiţi foarte prost. Încercând să găsesc o soluţie, mi-a venit o idee: „De ce să nu încep un program de evanghelizare prin literatură?” Le-am prezentat ideea de misiune şi tinerilor şi m-au rugat să îi instruiesc, ceea ce am şi făcut.

  Am început colportajul la una din taberele militare din Ilorin. Am început cu membrii mai mici în grad, dar eu doream să ajung în vârf, la comandantul superior, pentru a ajunge astfel la toţi ceilalţi. Aşa că am organizat o expoziţie de carte, într-un loc în care i-ar fi fost dificil comandantului să nu le observe trecând pe acolo. Planul a funcţionat. Când a venit, ne-am împrietenit şi el mi-a cerut o Biblie. I-am vândut una şi i-am oferit şi o carte: Tragedia Veacurilor. Apoi am programat o întâlnire cu el pentru mai târziu, în biroul lui.

  După ce am fost condus de cineva în biroul lui, la doar câteva minute au intrat şi ofiţerii comandanţi şi l-au salutat, unul după celălalt. Mai târziu, am aflat că erau foarte suspicioşi văzându-mă că vorbesc foarte liber cu el. După ce am ieşit din biroul lui, asistenta lui personală mi-a spus că şapte ofiţeri comandanţi ceruseră să mă vadă în birourile lor. Cinci dintre ei au cumpărat Tragedia Veacurilor şi de atunci încoace suntem prieteni. Unul dintre ofiţeri a terminat de citit Tragedia Veacurilor şi s-a oferit să contribuie financiar la biserica noastră. Mi-a spus că niciodată înainte nu a fost atât de lămurit ca atunci când a citit cartea.

  Ai şi tu povara pe suflet de a-i implica pe tinerii din biserica ta? Îţi sugerez evanghelizarea prin literatură. Tinerilor le plac provocările, iar acest lucru aduce multe beneficii – şi tinerilor, şi bisericii. Evanghelizarea prin literatură este o carieră demnă care îţi oferă un mijloc de venit, în timp ce câştigi şi suflete.

  David Adewale Alabi, Nigeria

  Provocare pentru tineri - 2016. În primul meu district ca pastor, am observat că foarte mulţi tineri din biserică erau inactivi, lucru care mă îngrijora. I-am provocat pe tineri să îşi găsească un loc de muncă şi să aibă o viaţă productivă, care să le aducă împlinire. Totuşi, la majoritatea locurilor de muncă pe care le găseau, li se cerea să...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...