O recoltă târzie (2)

  „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!” (Eclesiastul 11:1)

  Tânărul despre care am citit ieri a trăit 22 de ani ducând o viaţă tumultuoasă şi era gata să îşi pună capăt zilelor. Dar o voce l-a oprit şi aşa a început să caute adevărul despre existenţa lui Dumnezeu. Această căutare l-a condus la nişte întâlniri New Age, însă şi-a amintit că citise despre astfel de întâlniri în cartea pe care tatăl său i-o dăruise cu mulţi ani în urmă. Şi-a amintit că, potrivit Bibliei, acestea erau o urâciune înaintea lui Dumnezeu. După ce toate aceste gânduri au prins rădăcini în mintea lui, a ieşit rapid de la întâlnire şi s-a grăbit spre casă, în căutarea acelei cărţi, pe care a găsit-o, într-un final, prăfuită pe un raft. A căutat până a găsit capitolul şi paragraful care făceau referire la pasajul din Deuteronomul 8:9-13. Apoi a găsit o Biblie şi a început să citească. Acolo a citit ceea ce era scris şi în carte.

  Apoi s-a gândit: „Oamenii cu care studiez nu fac ce spune Biblia, chiar dacă vorbesc despre Dumnezeu, dar cei care au scris aceste cărţi respectă ce spune Biblia. Vreau să îi găsesc!” A aflat că acele cărţi erau publicate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, aşa că a găsit un evanghelist cu literatură dispus să îl ajute şi, după parcurgerea unor studii biblice, a fost botezat.

  Aceasta este experienţa convertirii mele. Eu sunt fiul din poveste şi au trecut nouă ani de când sunt implicat în lucrare. În prezent, slujesc ca director asociat al Departamentului Publicaţii în zona din care provin. Îmi place să împărtăşesc şi altora adevărurile Bibliei care au dat sens vieţii mele. l-am dat şi tatălui meu câteva din cărţile pe care le vindem, inclusiv Viaţa lui Iisus, şi la doi ani după aceea, a fost botezat. Când mama mea a văzut schimbările din viaţa mea, a fost şi ea convinsă să Îl accepte pe Isus, iar acum părinţii mei sunt membri activi în Biserica Adventistă.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru colportorul care i-a vândut tatălui meu acele cărţi, cu mulţi ani în urmă. El şi-a aruncat pâinea pe ape, iar acum viaţa mea s-a schimbat radical. Adesea, poate că nu vedem rezultatele eforturilor noastre. Uneori Duhul Sfânt trebuie să lucreze mai mult pentru a ne înmuia inimile, dar roadele apar mai târziu.

  Isidro Hernandez Perez, Mexic

  O recoltă târzie (2) - 2016. Tânărul despre care am citit ieri a trăit 22 de ani ducând o viaţă tumultuoasă şi era gata să îşi pună capăt zilelor. Dar o voce l-a oprit şi aşa a început să caute adevărul despre existenţa lui Dumnezeu. Această căutare l-a condus la nişte întâlniri New Age, însă şi-a amintit că citise despre...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...