Cartea minune

„Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă.” (Matei 5:15)

Alabama Abraham este evanghelistă cu literatură. Ea a vândut cărţi în partea de Sud-Est a Indiei, în statul Kerala. Una din cărţile pe care le vindea ea, Tragedia Veacurilor, a avut un impact major asupra vieţii celor care au citit-o. Una din aceste persoane a fost o doamnă creştin-ortodoxă.

Femeia aceasta a fost atrasă de una din cărţile aflate în biblioteca socrului ei. A început să citească una dintre ele şi când a terminat-o, a fost copleşită de noua înţelegere a caracterului lui Dumnezeu.

Imediat a dat telefon la birourile Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi a întrebat dacă ar putea să facă rost cumva de zece exemplare din acea „carte minune”. Ea a spus că doar după ce a citit această carte a înţeles cât de iubitor este Dumnezeu. Înainte de a o citi, avea simţământul că Dumnezeu era crud şi gata să pedepsească orice păcat comis. Acum, ea înţelegea adevărata Lui natură. Ea a mai spus că este atât de entuziasmată de această veste bună, încât intenţionează să ofere cartea familiei şi prietenilor, ca dar de Crăciun.

Aceasta este doar o mărturie dintre multe altele care ilustrează cât de eficient lucrează Duhul Sfânt în inimile oamenilor care citesc scrierile Spiritului Profetic. Întotdeauna rămân uimit.

Sufletului îi face bine să mediteze la ce s-a scris sub inspiraţie divină despre lucrarea de evanghelizare din întreaga lume: „Lucrarea colportorului e bogată în minunate posibilităţi pentru bine. Prezentarea adevărului, cu iubire şi simplitate, din casă în casă, este în armonie cu instrucţiunile pe care Hristos le-a dat ucenicilor Săi. (…) Prin cântări de laudă, prin rugăciuni umile, sincere, mulţi vor fi influenţaţi.” (Mărturiipentru biserică, voi. 9, p. 34).

Pe această cale îl salut pe fiecare evanghelist cu literatură din echipa mondială, care încearcă să frâneze puterile întunericului cu lumina adevărului, aşa cum ne este descoperită în puterea uimitoare a cuvântului scris.

George Varghese, India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video