De la vânzare la salvare

  „Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.” (Iov 8:7)

  Tsegy este o tânără din Mongolia care L-a acceptat pe Isus şi a devenit adventistă în 2008. Avea nevoie de bani pentru taxa de la facultate şi vânzarea de cărţi părea o metodă bună de a câştiga acei bani, aşa că a început să vândă cărţi în timpul vacanţei de vară. Făcea colportaj la magazine, restaurante, clădiri de birouri, afaceri şi şcoli. Oamenii erau atraşi de cărţile de sănătate şi de cele pentru copii.

  După ce a lucrat în oraşul natal, s-a hotărât să meargă şi în oraşele din apropiere, aşa că a invitat-o pe o prietenă din biserică să i se alăture. Fiind într-un orăşel minier mic, Tsegy şi prietena ei s-au hotărât să viziteze mina, care era la o oarecare distanţă de oraş. Minerii care săpau după aur s-au arătat foarte interesaţi de cărţile prezentate. Trăiau izolaţi de orice mijloace de distracţie, iar seara nu aveau nimic de făcut.

  În acea vară, Tsegy a câştigat destui bani pentru a-şi plăti taxa de la facultate şi celelalte cheltuieli. Dar, pentru că scopul ei principal era să câştige bani pentru şcoală, ea nu a înţeles pe deplin obiectivele spirituale ale lucrării prin literatură. Totuşi, în timp ce vindea literatură creştină, a devenit activă în biserica locală. Apoi, câţiva directori ai Departamentului Publicaţii din Coreea de Sud şi Statele Unite au vizitat Mongolia în 2012 şi au organizat seminare despre colportaj. Tsegy şi-a dat seama că scopul principal al vânzării cărţilor era ca oamenii să Îl cunoască pe Isus şi să fie salvaţi.

  Din acel moment, ea a văzut cărţile ca un mijloc de a face misiune. De atunci încoace, unii oameni din oraşul ei au început să pună în practică principiile unei sănătăţi bune şi trei tineri au început să frecventeze biserica. Poate că pare ceva nesemnificativ, dar în Mongolia acest lucru este de mare importanţă. Aşa cum ne spune versetul de astăzi, „vechea propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu”.

  În octombrie 2012, Dumnezeu i-a răspuns rugăciunii lui Tsegy de a se căsători cu un creştin şi împreună plănuiesc să deschidă o librărie adventistă şi să devină astfel instrumente în mâna lui Dumnezeu, pentru a ajunge la oamenii nemântuiţi din Mongolia. Ne rugăm pentru succesul lor şi credem că vor avea parte de el, căci adesea cărţile deschid calea.

  Adiyahu Oktybar, Mongolia

  De la vânzare la salvare - 2016. Tsegy este o tânără din Mongolia care L-a acceptat pe Isus şi a devenit adventistă în 2008. Avea nevoie de bani pentru taxa de la facultate şi vânzarea de cărţi părea o metodă bună de a câştiga acei bani, aşa că a început să vândă cărţi în timpul vacanţei de vară.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...