Întâlnire într-un jeepney

„Atunci, Filip a luat cuvântul (…) şi i-a propovăduit pe Isus.” (Faptele apostolilor 8:35)

După ce lucraserăm toată ziua cu un grup de colportaj în Negros Occidental, Filipine, împreună cu colega mea, Rosemarie, ne-am urcat în jeepney (mijloc de transport public în Filipine) pentru a ne întoarce acasă. În faţa noastră era aşezată o femeie mai solidă. Ea ne-a zâmbit cu căldură şi ne-a spus în dialectul lionggo: „Eu cumpăr doar banane şi cartofi dulci pentru că sunt la cură.” Încercând să profit de ocazie, am început să-i vorbesc despre cărţile noastre şi i-am prezentat cartea pe care o aveam şi care trata subiecte de sănătate. Ea ne-a spus:

– Eu caut nişte cărţi adventiste, aşa că voi sunteţi probabil persoanele pe care le caut!

Şi, pentru că eram aproape de destinaţie, ea ne-a dat numele ei şi adresa pentru a o contacta.

Locuia în suburbia oraşului Bacolod şi, câteva zile mai târziu, am mers la ea acasă. Ne-a spus că a fost manager la Cebu Pacific Airlines, avea 39 de ani şi nu era căsătorită. Era tot timpul foarte ocupată, trecând de la un proiect la altul.

– Dar Domnul a avut alt plan cu viaţa mea, a spus ea. Într-o zi, am leşinat şi atunci am luat hotărârea să îmi dau demisia.

A fost atrasă de cartea Amazing Healing Plants („Plante care vindecă”). A comandat cartea, dar a preferat să vină ea acasă la noi pentru a o lua. Când a venit, a plătit pentru carte şi a pus câteva întrebări legate de subiecte biblice, despre alimente sănătoase şi despre Sabat, ca zi de odihnă. l-am dat câteva broşuri şi alte materiale. Apoi a plecat.

Întâlnirea noastră din jeepney a fost „doar o întâmplare”? Poate că a fost o întâlnire divină! În lucrarea de colportaj, noi suntem îndemnaţi să „stăruim la timp şi ne la timp.” (2Timotei 4:2), asemenea lui Filip, care a profitat de ocazia de a vorbi despre Isus, când l-a întâlnit pe etiopian în trăsura lui. Noi trebuie să acţionăm atunci când se ivesc ocazii. De data aceasta, întâlnirea nu a avut loc într-o trăsură, ci într-un jeepney filipinez. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru literatura care ne ajută să plantăm seminţele. Ne rugăm pentru acest candidat preţios pentru cer.

Roseme Alit Buenafe, Filipine.

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video