Şoferul prietenos

„Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Matei 5:16)

Prima dată am fost în casa lui Mirek şi Jolanka în urmă cu mai mult de zece ani, când le-am vândut cartea Viaţa lui Iisus pentru bunica lor. După opt ani, m-am întors să locuiesc în aceeaşi zonă şi atunci am hotărât să merg să îi vizitez.

Mirek era hotărât să nu cumpere nimic. Totuşi, la scurt timp, el a plecat şi am rămas singur cu soţia lui, Jolanka. Eram la maşină şi acolo i-am prezentat toate cărţile. Jolanka a simţit îndemnul să cumpere cărţi pentru copiii lor şi o altă carte Viaţa lui Iisus, de data aceasta o ediţie mai nouă.

De același autor

După aceea, le-am mai vizitat familia de câteva ori şi aşa am ajuns să ne cunoaştem mai bine. l-am invitat pe băieţii lor într-o tabără de vară şi acolo ei au început să studieze împreună cu lucrătorul nostru biblic. Mirek şi Jolanka au început şi ei să studieze, dar Mirek era mai încăpăţânat în părerile lui şi mai puţin deschis la informaţii noi, în comparaţie cu Jolanka. Când am ajuns să studiem despre Sabat, Mirek a fost grav rănit de un copac care căzuse în timp ce lucra la pădure. Jolanka şi copiii s-au rugat stăruitor pentru el, iar Mirek a supravieţuit, doctorii spunând că e un miracol. S-a şi recuperat foarte repede, având acum doar o cicatrice.

La scurtă vreme după aceea, Mirek şi Jolanka au început să frecventeze biserica din Vrbno. Jolanka i-a cumpărat lui Mirek setul complet de cărţi Conflictul veacurilor. Pentru că ea avea anumite probleme de sănătate de multă vreme, şi-a cumpărat mai multe cărţi de sănătate. Mirek a început să citească mai mult şi ambii au devenit participanţi activi la Şcoala de Sabat. Astăzi, Mirek are o perspectivă total schimbată asupra vieţii.

Mirek şi Jolanka au citit şi au studiat cu credincioşie, iar rezultatul a fost că s-au botezat. Acum sunt lumini noi în comunitate, strălucind ca martori ai slavei lui Dumnezeu pentru a fi văzuţi şi de alţii. Prin vieţile lor schimbate, oamenii care intră în contact cu ei Îl pot cunoaşte pe Tatăl nostru ceresc.

Petr Hoff, Republica Cehă

Comentariile sunt închise

Şoferul prietenos 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.