Şoferul prietenos

  „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Matei 5:16)

  Prima dată am fost în casa lui Mirek şi Jolanka în urmă cu mai mult de zece ani, când le-am vândut cartea Viaţa lui Iisus pentru bunica lor. După opt ani, m-am întors să locuiesc în aceeaşi zonă şi atunci am hotărât să merg să îi vizitez.

  Mirek era hotărât să nu cumpere nimic. Totuşi, la scurt timp, el a plecat şi am rămas singur cu soţia lui, Jolanka. Eram la maşină şi acolo i-am prezentat toate cărţile. Jolanka a simţit îndemnul să cumpere cărţi pentru copiii lor şi o altă carte Viaţa lui Iisus, de data aceasta o ediţie mai nouă.

  După aceea, le-am mai vizitat familia de câteva ori şi aşa am ajuns să ne cunoaştem mai bine. l-am invitat pe băieţii lor într-o tabără de vară şi acolo ei au început să studieze împreună cu lucrătorul nostru biblic. Mirek şi Jolanka au început şi ei să studieze, dar Mirek era mai încăpăţânat în părerile lui şi mai puţin deschis la informaţii noi, în comparaţie cu Jolanka. Când am ajuns să studiem despre Sabat, Mirek a fost grav rănit de un copac care căzuse în timp ce lucra la pădure. Jolanka şi copiii s-au rugat stăruitor pentru el, iar Mirek a supravieţuit, doctorii spunând că e un miracol. S-a şi recuperat foarte repede, având acum doar o cicatrice.

  La scurtă vreme după aceea, Mirek şi Jolanka au început să frecventeze biserica din Vrbno. Jolanka i-a cumpărat lui Mirek setul complet de cărţi Conflictul veacurilor. Pentru că ea avea anumite probleme de sănătate de multă vreme, şi-a cumpărat mai multe cărţi de sănătate. Mirek a început să citească mai mult şi ambii au devenit participanţi activi la Şcoala de Sabat. Astăzi, Mirek are o perspectivă total schimbată asupra vieţii.

  Mirek şi Jolanka au citit şi au studiat cu credincioşie, iar rezultatul a fost că s-au botezat. Acum sunt lumini noi în comunitate, strălucind ca martori ai slavei lui Dumnezeu pentru a fi văzuţi şi de alţii. Prin vieţile lor schimbate, oamenii care intră în contact cu ei Îl pot cunoaşte pe Tatăl nostru ceresc.

  Petr Hoff, Republica Cehă

  Şoferul prietenos - 2016. Prima dată am fost în casa lui Mirek şi Jolanka în urmă cu mai mult de zece ani, când le-am vândut cartea Viaţa lui Iisus pentru bunica lor. După opt ani, m-am întors să locuiesc în aceeaşi zonă şi atunci am hotărât să...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...