Un lider demn de urmat

„Să asculte însă şi înţeleptul, şi îşi va mări ştiinţa, şi cel priceput, şi va căpăta iscusinţă.” (Proverbele 1:5)

De fiecare dată când întâlnesc persoane noi, îmi dau seama că nu există coincidenţe atunci când e vorba de colportaj.

Într-o ocazie, l-am întâlnit pe managerul unei mari companii din regiunea Doneţk. Am început să vorbim despre cărţi şi pe diverse teme religioase. I-am dat un cartonaş pe care scria „Rugăciune pentru birou”. L-am sfătuit să nu se supere şi să nu se înfurie pe parcursul zilei, ci să înceapă fiecare zi cu acea rugăciune. l-am povestit despre exemplul regelui Solomon, care a cerut înţelepciune de la Dumnezeu. l-am mai spus şi despre Daniel, care se ruga de trei ori pe zi, în ciuda faptului că era conducătorul foarte ocupat al unei naţiuni. Mi-a mulţumit, a luat rugăciunea şi a spus că va încerca să facă acest lucru.

Câteva săptămâni mai târziu, m-am întors la acea companie şi am mers din birou în birou, oferindu-le angajaţilor ocazia să cumpere cărţi. Imaginaţi-vă surpriza mea când toţi angajaţii au început să întrebe dacă aveam cartonaşe cu „Rugăciune pentru birou”. Atât de mulţi oameni au dorit să îl aibă, încât mi s-au terminat. Când am întrebat-o pe o doamnă de ce voiau cu toţii aceeaşi rugăciune, ea mi-a spus că administratorul le recomandase tuturor să înceapă ziua de lucru cu acea rugăciune.

Mai târziu, am reuşit să îl văd din nou şi pe manager. Aşa am aflat că organizase o întâlnire cu toţi angajaţii, unde a citit rugăciunea cu voce tare, propoziţie după propoziţie, explicând semnificaţia fiecărui rând. Toţi au ascultat cum şeful lor le povestea experienţa sa, cum decurgea ziua lui după ce citea rugăciunea. Apoi i-a sfătuit să facă şi ei acelaşi lucru.

În companie începuseră să se vadă schimbări majore, deoarece însuşi liderul lor introdusese rugăciunea de dimineaţă în rutina zilnică. Datorită cărţilor noastre, managerul putea acum să şi predice. Poate că va începe următoarea întâlnire cu angajaţii ţinând o predică!

Irina Mironyuk, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video