În inundaţii

„Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri.” (Coloseni 4:2)

Heather a comandat câteva DVD-uri şi cărţi religioase pentru copii. După ce a plătit jumătate din suma celor comandate, s-a mutat în Grantham, unul din locurile afectate de inundaţiile din 2011. Când am auzit de inundaţii, imediat m-am gândit la Heather şi la cei trei copii ai ei. Cel mai mare tocmai trecuse de perioada adolescenţei, dar gemenii, o fată şi un băiat, aveau doar şase ani.

Eram îngrijorat, în special, pentru că nu am reuşit să dau de ei la telefon. Lucrul care m-a ajutat să sper că erau în regulă a fost că ea încă făcea plata lunară pentru cărţi.

Câteva luni mai târziu, am încercat din nou să o sun şi, de data aceasta, a răspuns. Ea şi copiii au fost salvaţi de pe acoperiş în timpul inundaţiilor, dar şi-a scăpat telefonul în noroi. În mod uimitor, proprietara locuinţei unde stătea l-a găsit în timp ce făcea curăţenie şi i l-a înapoiat. Cartela SIM încă funcţiona! A fost foarte bucuroasă să mă audă. În timpul inundaţiilor, fiul ei a luat câteva DVD-uri şi pisicuţele în ghiozdan şi i-a dus pe acoperişul casei. Când apa avea aproape trei metri, fiica lui Heather, Faith, i-a spus: „Mami, trebuie să ne rugăm!” La scurtă vreme, elicopterul de salvare a venit şi i-a dus într-un loc sigur, împreună cu DVD-urile şi pisicuţele. Heather spune că ceea ce a simţit când casa ei se umplea de apă şi de scurgerile din canalizare a făcut-o să fie mai bună.

Când Heather era mică, mama ei mergea din biserică în biserică în căutarea adevărului, iar una dintre ele era şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. De fapt, Heather a participat la Clubul de Exploratori timp de câţiva ani şi i-a plăcut mult.

Acum, Heather locuieşte în acelaşi oraş cu mine. I-am spus despre Clubul Exploratorilor şi am invitat-o să îşi aducă şi copiii la următoarea întâlnire. Ea a fost de acord să îşi împărtăşească experienţa în biserică. I-am oferit cartea The Father’s Love Letter (”Scrisoarea de dragoste a Tatălui”) şi Evenimentele finale.

Mă rog ca Heather să îşi găsească şi căminul spiritual. Eu continui să mă întâlnesc cu ea şi să îi pun la dispoziţie cărţi care să o ajute.

Phil Vaessen, Australia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video