Efectul de val

„Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17)

În timp ce făceam colportaj într-un orăşel, am întâlnit o familie prietenoasă care m-a invitat în casa lor. Le-am prezentat cărţile noastre de sănătate şi după aceea le-am arătat cărţile mai mici, cele spirituale. Când au văzut broşura When God Said Remember (”Când Dumnezeu a spus: Adu-ţi aminte!”), amândoi au fost surprinşi şi foarte încântaţi că puteau avea şi ei un exemplar. Apoi soţul a început să îmi spună mai multe.

Un localnic descoperise o copie a acestei cărţi undeva pe marginea drumului. A luat cartea, a dus-o acasă şi a citit-o cap-coadă. „Apoi mi-a dat-o mie”, a spus soţul. Au citit-o şi li s-a părut revelatoare, aşa că au dat-o şi unui prieten să o citească. La rândul lui, acel prieten a dat-o altei persoane şi acea persoană alteia, până când cartea a ajuns la mai mult de 20 de persoane.Toţi cei care au citit-o au fost impresionaţi de mesajul cărţii. Dar povestea continuă.

Cele peste 20 de persoane care citiseră cartea au hotărât să se întâlnească şi să discute despre mesajul minunat al cărţii. Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, le-a luminat minţile şi le-a convins inimile cu privire la adevărul despre Sabat. Cu toţii au decis să păzească Sabatul sfânt al zilei a şaptea, în acel orăşel erau cel puţin 20 de persoane care acceptaseră adevărul despre Sabat, aşa cum au citit în acea broşură, şi doreau să fie botezaţi în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Totuşi nu ştiau încă celelalte adevăruri minunate ale Bibliei precum întreita solie îngerească, ce se întâmplă cu sufletul când mori şi principiile pentru o sănătate bună.

Din fericire, în perioada în care eu am întâlnit acea familie, doi reprezentanţi ai bisericii au făcut echipă pentru a organiza o campanie publică de evanghelizare chiar în acel orăşel. Membrii bisericii cumpăraseră şi împărţiseră deja în oraş 1.000 de cărţi The Forgotten Day („Ziua uitată”). Acum ne rugăm stăruitor, în special pentru cei care au citit When God Said Remember şi păzesc deja Sabatul. Biblia ne învaţă că credinţa vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu, iar noi ne rugăm stăruitor pentru mesajele care vor fi transmise la acele întâlniri şi pentru cei care vor asculta.

Greath Lembong, Indonezia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video