A trebuit să citesc cu ochii mei

„Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape.” (Apocalipsa 1:3)

Am crescut într-o familie de religie anglicană şi nu mi se permitea să citesc Biblia. Am fost învăţaţi să credem doar ce spuneau liderii bisericii. Într-o zi, fratele meu mai mic s-a convertit la credinţa adventistă de ziua a şaptea. El a încercat să mă convingă să mă alătur lui, dar am refuzat să iau în calcul aşa ceva. Deşi nu citeam Biblia, când fratele meu mi-a adus un exemplar din Tragedia Veacurilor, am citit-o cu atenţie şi, pus în faţa adevărurilor biblice descoperite acolo, m-am hotărât să mă alătur Bisericii Adventiste, în octombrie 1975.

Eram nerăbdător să împărtăşesc şi altora Vestea Bună. M-am implicat în lucrarea cu tinerii, care la acea vreme era cunoscută sub denumirea Voluntarii Misionari. Timp de aproape opt ani, am ţinut campanii de evanghelizare într-un loc numit Nkumba. Am distribuit multe cărţi Tragedia Veacurilor în acea zonă, în districtul Ruhondo. Astăzi, sunt acolo zece biserici adventiste, cu un număr total de 2.043 de membri.

De același autor

În anul 1990 am devenit colportor, după ce mi-am dat seama că literatura este esenţială în schimbarea vieţii şi a comportamentului oamenilor. Am slujit din toată inima şi cu toată puterea mea. Ellen White spune următoarele: „Ce bine ar fi dacă de o mie de ori mai mulţi din poporul nostru ar fi conştienţi de timpul în care trăim şi de lucrarea care trebuie făcută în câmpul slujirii, prin lucrarea din casă în casă. Sunt mulţi, mulţi care nu cunosc adevărul. (…) Cei întristaţi trebuie mângâiaţi, cei slabi, întăriţi, cei care murmură, alinaţi. Şi săracilor trebuie să li se predice Evanghelia” (Evanghelizarea prin literatură, p. 24).

Mulţi evanghelişti cu literatură s-au alăturat acum lucrării din nordul Rwandei. Organizăm campanii de evanghelizare şi programe pentru colportaj. Distribuim multe cărţi, inclusiv Tragedia Veacurilor. În septembrie 2012, am avut ca ţintă oraşul Rwankeri şi am vândut cărţi în valoare de 20.000 de dolari, lucrare care a avut ca rezultat botezul a 210 persoane. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea făcătoare de minuni a literaturii Sale şi pentru cartea care m-a călăuzit la Biblie.

Barnabas Ayiyingoma, Rwanda

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

A trebuit să citesc cu ochii mei - 2016. Am crescut într-o familie de religie anglicană şi nu mi se permitea să citesc Biblia. Am fost învăţaţi să credem doar ce spuneau liderii bisericii. Într-o zi, fratele meu mai mic s-a convertit la credinţa adventistă de ziua a şaptea. El a încercat să mă convingă să mă alătur lui, dar... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.