A trebuit să citesc cu ochii mei

  „Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape.” (Apocalipsa 1:3)

  Am crescut într-o familie de religie anglicană şi nu mi se permitea să citesc Biblia. Am fost învăţaţi să credem doar ce spuneau liderii bisericii. Într-o zi, fratele meu mai mic s-a convertit la credinţa adventistă de ziua a şaptea. El a încercat să mă convingă să mă alătur lui, dar am refuzat să iau în calcul aşa ceva. Deşi nu citeam Biblia, când fratele meu mi-a adus un exemplar din Tragedia Veacurilor, am citit-o cu atenţie şi, pus în faţa adevărurilor biblice descoperite acolo, m-am hotărât să mă alătur Bisericii Adventiste, în octombrie 1975.

  Eram nerăbdător să împărtăşesc şi altora Vestea Bună. M-am implicat în lucrarea cu tinerii, care la acea vreme era cunoscută sub denumirea Voluntarii Misionari. Timp de aproape opt ani, am ţinut campanii de evanghelizare într-un loc numit Nkumba. Am distribuit multe cărţi Tragedia Veacurilor în acea zonă, în districtul Ruhondo. Astăzi, sunt acolo zece biserici adventiste, cu un număr total de 2.043 de membri.

  În anul 1990 am devenit colportor, după ce mi-am dat seama că literatura este esenţială în schimbarea vieţii şi a comportamentului oamenilor. Am slujit din toată inima şi cu toată puterea mea. Ellen White spune următoarele: „Ce bine ar fi dacă de o mie de ori mai mulţi din poporul nostru ar fi conştienţi de timpul în care trăim şi de lucrarea care trebuie făcută în câmpul slujirii, prin lucrarea din casă în casă. Sunt mulţi, mulţi care nu cunosc adevărul. (…) Cei întristaţi trebuie mângâiaţi, cei slabi, întăriţi, cei care murmură, alinaţi. Şi săracilor trebuie să li se predice Evanghelia” (Evanghelizarea prin literatură, p. 24).

  Mulţi evanghelişti cu literatură s-au alăturat acum lucrării din nordul Rwandei. Organizăm campanii de evanghelizare şi programe pentru colportaj. Distribuim multe cărţi, inclusiv Tragedia Veacurilor. În septembrie 2012, am avut ca ţintă oraşul Rwankeri şi am vândut cărţi în valoare de 20.000 de dolari, lucrare care a avut ca rezultat botezul a 210 persoane. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea făcătoare de minuni a literaturii Sale şi pentru cartea care m-a călăuzit la Biblie.

  Barnabas Ayiyingoma, Rwanda

  A trebuit să citesc cu ochii mei - 2016. Am crescut într-o familie de religie anglicană şi nu mi se permitea să citesc Biblia. Am fost învăţaţi să credem doar ce spuneau liderii bisericii. Într-o zi, fratele meu mai mic s-a convertit la credinţa adventistă de ziua a şaptea. El a încercat să mă convingă să mă alătur lui, dar...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...