Nu e o coincidenţă!

„Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea.” (Coloseni 4:5)

Din cauza unor documente urgente ce au trebuit rezolvate, se făcuse deja amiază când eu şi soţia mea am reuşit să plecăm de la hotel. Ducându-ne bagajele spre maşină, am văzut un cuplu care stătea în maşina de lângă noi, cu ferestrele deschise. Am profitat de ocazie, am luat o carte Tragedia Veacurilor şi i-am întrebat: „Aţi vrea să citiţi ceva în timp ce aşteptaţi?”

Femeia a ezitat, dar bărbatul, de pe scaunul şoferului, s-a întins să ia cartea, spunând că îi place foarte mult să citească. A scanat rapid conţinutul şi coperta cărţii şi a spus: „Da! Pare în regulă. Vă mulţumim foarte mult!”

După ce le-am urat o zi bună, m-am întors ca să aranjez ultimele lucruri în maşină, în timp ce Joy s-a întors în hotel. La un moment dat, am avut impresia că cei doi doreau să îmi atragă atenţia, dar i-am ignorat, crezând că voiau să îmi înapoieze cartea, fără să îşi dea seama cât de încurajatoare şi de folos le putea fi. Aşa că am terminat repede de împachetat şi m-am îndreptat spre hotel în căutarea lui Joy.

Ajuns pe la jumătatea parcării, am auzit pe cineva strigând:

– Domnule!

Cu o strângere de inimă, m-am întors şi l-am văzut pe bărbatul din maşină că venea spre mine cu cartea în mână. Acum eram sigur că dorea să o înapoieze! Rapid, am rostit o rugăciune: „Doamne, am făcut tot ce am putut. Acum este problema Ta!” Apropiindu-se de mine, am încercat să îmi ascund dezamăgirea cu un zâmbet amabil.

Spre surprinderea mea, mi-a mulţumit din nou şi mi-a spus:

– Nu ştiţi ce înseamnă aceasta pentru mine. Nu este o coincidenţă că aţi fost aici astăzi.

Mi-a spus că el scrisese o carte de natură teologică, dar dintr-o perspectivă diferită. Era sigur că această carte îi va fi de mare ajutor.

– Sunt sigur că nu a fost o coincidenţă că mi-aţi dat cartea astăzi, a spus din nou. Sigur nu e o coincidenţă!

Mi-a promis că va citi cartea şi, înmânându-mi o bucată de hârtie cu numele lui şi adresa pe ea, m-a rugat să îl sun după câteva zile.

Şi a avut dreptate. Nu a fost o coincidenţă. Şi nu va fi o coincidenţă când îl voi întâlni din nou în împărăţia lui Dumnezeu!

Dale Thomas, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video