Nu e o coincidenţă!

„Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea.” (Coloseni 4:5)

Din cauza unor documente urgente ce au trebuit rezolvate, se făcuse deja amiază când eu şi soţia mea am reuşit să plecăm de la hotel. Ducându-ne bagajele spre maşină, am văzut un cuplu care stătea în maşina de lângă noi, cu ferestrele deschise. Am profitat de ocazie, am luat o carte Tragedia Veacurilor şi i-am întrebat: „Aţi vrea să citiţi ceva în timp ce aşteptaţi?”

Femeia a ezitat, dar bărbatul, de pe scaunul şoferului, s-a întins să ia cartea, spunând că îi place foarte mult să citească. A scanat rapid conţinutul şi coperta cărţii şi a spus: „Da! Pare în regulă. Vă mulţumim foarte mult!”

După ce le-am urat o zi bună, m-am întors ca să aranjez ultimele lucruri în maşină, în timp ce Joy s-a întors în hotel. La un moment dat, am avut impresia că cei doi doreau să îmi atragă atenţia, dar i-am ignorat, crezând că voiau să îmi înapoieze cartea, fără să îşi dea seama cât de încurajatoare şi de folos le putea fi. Aşa că am terminat repede de împachetat şi m-am îndreptat spre hotel în căutarea lui Joy.

Ajuns pe la jumătatea parcării, am auzit pe cineva strigând:

– Domnule!

Cu o strângere de inimă, m-am întors şi l-am văzut pe bărbatul din maşină că venea spre mine cu cartea în mână. Acum eram sigur că dorea să o înapoieze! Rapid, am rostit o rugăciune: „Doamne, am făcut tot ce am putut. Acum este problema Ta!” Apropiindu-se de mine, am încercat să îmi ascund dezamăgirea cu un zâmbet amabil.

De același autor

Spre surprinderea mea, mi-a mulţumit din nou şi mi-a spus:

– Nu ştiţi ce înseamnă aceasta pentru mine. Nu este o coincidenţă că aţi fost aici astăzi.

Mi-a spus că el scrisese o carte de natură teologică, dar dintr-o perspectivă diferită. Era sigur că această carte îi va fi de mare ajutor.

– Sunt sigur că nu a fost o coincidenţă că mi-aţi dat cartea astăzi, a spus din nou. Sigur nu e o coincidenţă!

Mi-a promis că va citi cartea şi, înmânându-mi o bucată de hârtie cu numele lui şi adresa pe ea, m-a rugat să îl sun după câteva zile.

Şi a avut dreptate. Nu a fost o coincidenţă. Şi nu va fi o coincidenţă când îl voi întâlni din nou în împărăţia lui Dumnezeu!

Dale Thomas, Statele Unite ale Americii

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nu e o coincidenţă! - 2016. Din cauza unor documente urgente ce au trebuit rezolvate, se făcuse deja amiază când eu şi soţia mea am reuşit să plecăm de la hotel. Ducându-ne bagajele spre maşină, am văzut un cuplu care stătea în maşina de lângă noi, cu ferestrele deschise. Am profitat de ocazie... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.