O familie unită

„Dimineaţa seamănâ-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti: aceasta sau aceea sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune.” (Eclesiastul 11:6)

Cine ar fi crezut că Dumnezeu va răspunde rugăciunii pentru o sămânţă semănată cu mai mult de 25 de ani în urmă? Şi totuşi, aceasta s-a întâmplat.

În timp ce mă jucam cu fiul meu într-un parc din apropiere, acesta a întâlnit-o şi a invitat-o pe Merle, o mamă singură împreună cu cei doi copii ai ei, Murray şi Angelina, la Biserica Adventistă din Brentwood. Merle a fost de-a dreptul uimită, pentru că aceea era biserica la care obişnuia să participe soţul ei la început, când s-au întâlnit. M-am împrietenit cu Merle în acea zi în parc şi prietenia noastră devenea tot mai puternică. Venea adesea la biserică şi, într-o zi mi-a povestit încântată că îşi cumpărase o Biblie mare de la Pae Matunga, un evanghelist cu literatură.

În anii ’80, când am plecat din Auckland, am pierdut legătura cu ea. Apoi am auzit că nu mai frecventa biserica. Deşi am încercat, nu am reuşit să reiau legătura cu ea.

De același autor

Câţiva ani mai târziu, după ce copiii noştri crescuseră deja, fiica mea a întâlnit-o pe Merle în Rotorua. Merle a întrebat-o de mine şi fiica mea i-a sugerat să vină la biserică să mă vadă. Merle nu s-a putut împotrivi invitaţiei şi ne-am bucurat mult să ne revedem. Mi-a spus că fiul ei, Murray, locuia acum în Rotorua şi că ea se mutase pentru a fi aproape de el şi de familia lui. Din păcate, Murray a plecat de acasă la un moment dat şi a început să consume droguri, alcool şi să iasă cu băieţi care aveau doar jumătate din vârsta lui. Părea fără speranţă.

„Du-te înapoi la biserică”, îl sfătuia mama sa. Murray a ascultat. Schimbările care s-au petrecut în viaţa lui în următoarele patru luni au fost uimitoare. A devenit un om nou în Hristos, familia lui s-a reîntregit, căsnicia i-a fost salvată şi acum familia umblă împreună cu Domnul.

Va fi mare bucurie în cer când Pae Matunga îi va întâlni pe fiul, soţia şi copiii clientei lui. Şi un lucru şi mai interesant este faptul că tatăl lui Murray (fostul soţ al Merleei) s-a reîntors la biserică. Ce bucurie şi ce recunoştinţă experimentăm atunci când Hristos ne transformă vieţile şi ne face fericiţi împreună.

Marea Campbell, Noua Zeelandă

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O familie unită - 2016. Cine ar fi crezut că Dumnezeu va răspunde rugăciunii pentru o sămânţă semănată cu mai mult de 25 de ani în urmă? Şi totuşi, aceasta s-a întâmplat. În timp ce mă jucam cu fiul meu într-un parc din apropiere, acesta a întâlnit-o şi a invitat-o pe Merle, o mamă singură împreună cu cei doi copii ai ei... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.