Ocazii neplanificate

„Scoală-te (…) intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” (Faptele Apostolilor 9:6)

Oraşul Coxim, cu mai mult de 33.000 de locuitori, este situat în nordul statului Mato Grosso do Sul, din Brazilia. Cu o economie predominant agricolă, turiştii merg acolo pentru pescuit şi alte activităţi în aer liber. În anul 1989, un coordonator de la şcoală m-a chemat şi mi-a cerut să merg cu el într-o vizită. Am fost de acord, deşi clientul spusese că ne puteam întâlni doar la ora 7 dimineaţa. Asta însemna că eu trebuia să ies din casă destul de devreme din cauza distanţei şi a condiţiilor de drum.

Eu şi coordonatorul ne-am întâlnit la şcoală la ora stabilită. După întâlnire, voiam să merg la lucru în oraş. Ajuns la maşină, am învârtit cheia, dar motorul nu a pornit. După multe încercări, am scos maşina din viteză şi am împins-o în josul străzii, după care m-am oprit. Mă întrebam ce să fac. Nu după multă vreme, un bărbat pe bicicletă s-a apropiat şi m-a întrebat:

– Ce s-a întâmplat?

– Maşina mea nu mai porneşte.

S-a uitat sub capotă, apoi mi-a spus să învârt cheia. A pornit de la prima încercare!

– Sunteţi cumva agent de vânzări? m-a întrebat bărbatul.

– Sunt misionar în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, i-am răspuns.

Fără să ezite, bărbatul m-a luat în braţe şi mi-a spus:

– Ascult un program zilnic la radio şi am tot auzit despre adevărata biserică. Am căutat-o, dar nu am reuşit să o găsesc. Acum Dumnezeu te-a trimis pe tine! Vino cu mine la casa pastorului meu ca să îi vorbim despre Biserica Adventistă şi despre cum se poate transfera un membru. Pastorul meu trebuie să facă parte din această biserică. Am lăsat deoparte planurile mele pentru acea zi datorită acelei întâlniri providenţiale.

După o vreme, împreună cu soţia mea, am vizitat biserica adventistă din Coxim. Cel care strângea darurile era tocmai „prietenul meu de pe bicicletă”, acum diacon în biserica adventistă din Coxim. Obstacolele, uşile închise şi problemele aparente sunt ocazii prin care Dumnezeu acţionează. Când ne dăm seama de neajunsurile şi de limitările noastre, Dumnezeu începe să transforme obstacolele în oportunităţi.

Reinaldo Salgado, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video