Ocazii neplanificate

  „Scoală-te (…) intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” (Faptele Apostolilor 9:6)

  Oraşul Coxim, cu mai mult de 33.000 de locuitori, este situat în nordul statului Mato Grosso do Sul, din Brazilia. Cu o economie predominant agricolă, turiştii merg acolo pentru pescuit şi alte activităţi în aer liber. În anul 1989, un coordonator de la şcoală m-a chemat şi mi-a cerut să merg cu el într-o vizită. Am fost de acord, deşi clientul spusese că ne puteam întâlni doar la ora 7 dimineaţa. Asta însemna că eu trebuia să ies din casă destul de devreme din cauza distanţei şi a condiţiilor de drum.

  Eu şi coordonatorul ne-am întâlnit la şcoală la ora stabilită. După întâlnire, voiam să merg la lucru în oraş. Ajuns la maşină, am învârtit cheia, dar motorul nu a pornit. După multe încercări, am scos maşina din viteză şi am împins-o în josul străzii, după care m-am oprit. Mă întrebam ce să fac. Nu după multă vreme, un bărbat pe bicicletă s-a apropiat şi m-a întrebat:

  – Ce s-a întâmplat?

  – Maşina mea nu mai porneşte.

  S-a uitat sub capotă, apoi mi-a spus să învârt cheia. A pornit de la prima încercare!

  – Sunteţi cumva agent de vânzări? m-a întrebat bărbatul.

  – Sunt misionar în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, i-am răspuns.

  Fără să ezite, bărbatul m-a luat în braţe şi mi-a spus:

  – Ascult un program zilnic la radio şi am tot auzit despre adevărata biserică. Am căutat-o, dar nu am reuşit să o găsesc. Acum Dumnezeu te-a trimis pe tine! Vino cu mine la casa pastorului meu ca să îi vorbim despre Biserica Adventistă şi despre cum se poate transfera un membru. Pastorul meu trebuie să facă parte din această biserică. Am lăsat deoparte planurile mele pentru acea zi datorită acelei întâlniri providenţiale.

  După o vreme, împreună cu soţia mea, am vizitat biserica adventistă din Coxim. Cel care strângea darurile era tocmai „prietenul meu de pe bicicletă”, acum diacon în biserica adventistă din Coxim. Obstacolele, uşile închise şi problemele aparente sunt ocazii prin care Dumnezeu acţionează. Când ne dăm seama de neajunsurile şi de limitările noastre, Dumnezeu începe să transforme obstacolele în oportunităţi.

  Reinaldo Salgado, Brazilia

  Ocazii neplanificate - 2016. Oraşul Coxim, cu mai mult de 33.000 de locuitori, este situat în nordul statului Mato Grosso do Sul, din Brazilia. Cu o economie predominant agricolă, turiştii merg acolo pentru pescuit şi alte activităţi în aer liber. În anul 1989, un coordonator de la şcoală m-a chemat şi mi-a cerut să merg cu el într-o vizită.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...