Credincios în încercări

  „De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci când sunt slab, atunci sunt tare.” (2 Corinteni 12:10)

  Eliphas a răspuns chemării de a se alătura lucrării de colportaj în anul 1988, în estul statului Zimbabwe, slujind cu jumătate de normă. Patru ani mai târziu, s-a implicat în această lucrare cu normă întreagă.

  La trei luni după ce a început lucrul, directorul Departamentului Publicaţii a descoperit că Eliphas suferea de epilepsie. A făcut câteva crize epileptice în timp ce lucra. Fiind îngrijorat pentru sănătatea lui, directorul a încercat să îl convingă să accepte o lucrare mai uşoară în biserică. Eliphas i-a spus însă că starea lui actuală de sănătate era motivul care l-a determinat să se alăture lucrării. Atunci el îi spusese că fratele care făcuse apelul pentru colportori a spus astfel: „Este cineva în sală care ar dori să lucreze alături de îngeri şi să îl vadă pe Dumnezeu cum îl foloseşte pentru a salva suflete pentru împărăţie?” Eliphas a răspuns acestei chemări deoarece, în sufletul lui, el a crezut că Dumnezeu va lucra prin el şi că nu va face lucrarea aceasta de unul singur.

  Atunci i-a povestit directorului cum lucrase Dumnezeu în viaţa lui în ultimii 21 de ani. I-a spus despre atacurile de pe străzile aglomerate ale oraşului Harare, capitala statului Zimbabwe, şi că el nu fusese niciodată rănit. Mai mult decât atât, niciuna din cărţile sau banii pe care îi purta cu el nu s-au pierdut, chiar şi atunci când a fost ajutat să-şi revină după o criză epileptică de persoane care nu erau creştine. Din toate aceste motive şi multe altele, Epiphas a refuzat să accepte o povară mai uşoară.

  În ciuda faptului că Eliphas continuă să aibă lunar atacuri epileptice, el nu a lipsit niciodată de la vreo întâlnire programată în instituţii, de când a început să lucreze cu normă întreagă.

  Mulţi oameni au intrat în contact cu credinţa adventistă prin lucrarea lui Eliphas, unul dintre ei fiind un pastor dintr-o altă confesiune, care a citit cartea The Next Superpower. Eliphas spune că Dumnezeu a fost atât de bun cu el, încât Îi va sluji până Se va întoarce Isus din nou sau până va trece la odihnă.

  Dacă există disponibilitate, Dumnezeu poate folosi orice persoană în slujba Sa.

  M. Super Moesi, Zimbabwe

  Credincios în încercări - 2016. Eliphas a răspuns chemării de a se alătura lucrării de colportaj în anul 1988, în estul statului Zimbabwe, slujind cu jumătate de normă. Patru ani mai târziu, s-a implicat în această lucrare cu normă întreagă. La trei luni după ce a început lucrul, directorul Departamentului Publicaţii a descoperit că Eliphas suferea de...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...