Credincios în încercări

„De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci când sunt slab, atunci sunt tare.” (2 Corinteni 12:10)

Eliphas a răspuns chemării de a se alătura lucrării de colportaj în anul 1988, în estul statului Zimbabwe, slujind cu jumătate de normă. Patru ani mai târziu, s-a implicat în această lucrare cu normă întreagă.

La trei luni după ce a început lucrul, directorul Departamentului Publicaţii a descoperit că Eliphas suferea de epilepsie. A făcut câteva crize epileptice în timp ce lucra. Fiind îngrijorat pentru sănătatea lui, directorul a încercat să îl convingă să accepte o lucrare mai uşoară în biserică. Eliphas i-a spus însă că starea lui actuală de sănătate era motivul care l-a determinat să se alăture lucrării. Atunci el îi spusese că fratele care făcuse apelul pentru colportori a spus astfel: „Este cineva în sală care ar dori să lucreze alături de îngeri şi să îl vadă pe Dumnezeu cum îl foloseşte pentru a salva suflete pentru împărăţie?” Eliphas a răspuns acestei chemări deoarece, în sufletul lui, el a crezut că Dumnezeu va lucra prin el şi că nu va face lucrarea aceasta de unul singur.

Atunci i-a povestit directorului cum lucrase Dumnezeu în viaţa lui în ultimii 21 de ani. I-a spus despre atacurile de pe străzile aglomerate ale oraşului Harare, capitala statului Zimbabwe, şi că el nu fusese niciodată rănit. Mai mult decât atât, niciuna din cărţile sau banii pe care îi purta cu el nu s-au pierdut, chiar şi atunci când a fost ajutat să-şi revină după o criză epileptică de persoane care nu erau creştine. Din toate aceste motive şi multe altele, Epiphas a refuzat să accepte o povară mai uşoară.

De același autor

În ciuda faptului că Eliphas continuă să aibă lunar atacuri epileptice, el nu a lipsit niciodată de la vreo întâlnire programată în instituţii, de când a început să lucreze cu normă întreagă.

Mulţi oameni au intrat în contact cu credinţa adventistă prin lucrarea lui Eliphas, unul dintre ei fiind un pastor dintr-o altă confesiune, care a citit cartea The Next Superpower. Eliphas spune că Dumnezeu a fost atât de bun cu el, încât Îi va sluji până Se va întoarce Isus din nou sau până va trece la odihnă.

Dacă există disponibilitate, Dumnezeu poate folosi orice persoană în slujba Sa.

M. Super Moesi, Zimbabwe

Comentariile sunt închise

Credincios în încercări 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.