L-am urmat pe Dumnezeu până la Piparo

„Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: Iată drumul, mergeţi pe el! Când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga.” (Isaia 30:21)

În anul 2003, Lesbia Alvarado a plecat din ţara ei nativă, Venezuela, pentru a studia la Universitatea Southern Caribbean, din Trinidad. Neavând resurse pentru a-şi acoperi taxele de studiu, s-a hotărât să lucreze pentru a-şi finanţa studiile. La început, a lucrat în campus, dar venitul era insuficient pentru toate cheltuielile. Apoi a auzit despre programul de colportaj pentru studenţi şi s-a înscris şi ea în clubul colportorilor, fiind aleasă preşedinta clubului în scurt timp.

În acea perioadă, Lesbia a fost invitată să facă colportaj în Canada pe perioada vacanţei. Nu a putut merge însă din cauza unor complicaţii cu viza. Descurajată şi frustrată, a plâns şi chiar s-a certat cu Dumnezeu, supărată fiind că El nu-i permitea să meargă. După multe rugăciuni, ea şi-a regăsit pacea şi a acceptat voia lui Dumnezeu de a rămâne în Trinidad şi de a face colportaj în Piparo, o comunitate săracă şi foarte periculoasă. Totuşi această hotărâre a făcut-o să se întrebe dacă va putea vinde destule cărţi pentru a primi o bursă. Dar, pentru că Dumnezeu a adus-o în Trinidad, ea s-a gândit că El o va călăuzi, îi va purta de grijă şi o va proteja în Piparo.

De același autor

Colportajul în Piparo i-a întărit credinţa Lesbiei şi a adus-o mai aproape de Dumnezeu. De asemenea, în mai multe ocazii, Duhul Sfânt a călăuzit-o pe Lesbia să meargă în anume locuri, unde a avut ocazia de a da mărturie şi de a vinde multe cărţi.

Dumnezeu a binecuvântat lucrarea Lesbiei ca evanghelistă cu literatură, oferindu-i o bursă pentru a-şi încheia studiile în ştiinţele comportamentale. Dar ca bucuria să fie şi mai mare, mulţi dintre clienţii ei şi-au predat inimile lui Isus. Şi astăzi ea continuă să Îi mulţumească lui Dumnezeu pentru călăuzirea Lui în viaţa ei. Timpul petrecut în colportaj i-a întărit credinţa şi a ajutat-o să se concentreze. Cu siguranţă că Dumnezeu va continua să o binecuvânteze atât timp cât ascultă glasul Lui. Această binecuvântare îi însoţeşte pe toţi copiii lui Dumnezeu care ascultă şi urmează glasul Său: „lată drumul, mergeţi pe el!”

Mirto Presentacion, Statele Unite ale Americii

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

L-am urmat pe Dumnezeu până la Piparo - 2016. În anul 2003, Lesbia Alvarado a plecat din ţara ei nativă, Venezuela, pentru a studia la Universitatea Southern Caribbean, din Trinidad. Neavând resurse pentru a-şi acoperi taxele de studiu, s-a hotărât să lucreze pentru a-şi finanţa studiile. La început, a lucrat în campus, dar... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.