Secerând ici si colo

  „Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide, Cel ce închide şi nimeni nu va deschide.” (Apocalipsa 3:7)

  În timp ce lucram în partea de nord a Republicii Democrate Congo (RDC), am vizitat oameni din toate religiile şi le-am împărţit cărţi care conţin mult adevăr.

  Într-o zi, în anul 1999, am vândut câteva cărţi unui episcop. A cumpărat, printre altele Tragedia Veacurilor, Calea către Hristos, God’s Answers to Your Questions şi Waiting for Jesus. I-au plăcut foarte mult şi le-a studiat cu mare atenţie pe toate, comparându-le cu Biblia. După o vreme, le-a spus membrilor bisericii sale că Dumnezeu îi descoperise că învăţăturile din acele cărţi erau adevărate. Atunci el a luat hotărârea să se folosească de cărţi în predicile sale, ca să poată împărtăşi şi membrilor bisericii noile învăţături descoperite.

  Unul din lucrurile descoperite a fost adevărul despre Sabat, dar avea încă multe întrebări. Am mers împreună cu pastorul Katetu acasă la el şi i-am spus că Sabatul începe vineri seara, la apus, şi se sfârşeşte sâmbătă seara, tot la apus. A acceptat acest lucru şi le-a spus şi membrilor adunării sale tot ce auzise. La scurt timp, întreaga adunare a început să se odihnească şi să păzească Sabatul. Au fost încântaţi de lucrurile descoperite şi au continuat să studieze.

  Într-o altă ocazie, am vândut câteva cărţi unui medic din Goma, RDC. El a cumpărat Istoria faptelor apostolilor, Profeţi şi regi şi Tragedia Veacurilor. Dar nu le-a citit. Mai târziu, a fost transferat din Goma în Zambia. Ajuns acolo, a început să citească cărţile. Soţia şi copiii lui au citit şi ei şi când medicul a luat hotărârea de a-şi preda viaţa Domnului, familia l-a urmat. Când au găsit o biserică adventistă, au participat la clasa de botez. Astăzi, ei sunt membri credincioşi ai bisericii din Zambia, datorită unor cărţi pe care doctorul le-a cumpărat în RDC.

  Când învăţăturile Cuvântului lui Dumnezeu sunt deschise înaintea oamenilor, Duhul Sfânt poate converti persoane, familii sau chiar biserici întregi! Să continuăm să punem aceste cărţi minunate în mâinile oamenilor.

  Vagheni Jeanne Kahindo, Republica Democrată Congo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...