„Aştept să vă întoarceţi mâine”

„Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” (Galateni 6:9)

Am fost repartizaţi să lucrăm în centrul oraşului Chiapas, din Mexic. Într-o zi, aveam o întâlnire cu un chiropractician care cumpărase deja mai multe cărţi de la noi. Cabinetul lui era plin de pacienţi, în fiecare zi. Când ne-a venit rândul, am pus accent pe valorile creştine şi i-am prezentat seria The Bible Stories. La final, ne-a spus: „Aştept să vă întoarceţi mâine la aceeaşi oră.” Am înălţat o rugăciune de mulţumire la adresa lui Dumnezeu împreună cu el şi i-am spus: „Ne vedem mâine.”

În ziua următoare, am aşteptat din nou să ne vină rândul. Din nou am ţinut o scurtă prezentare despre colecţia de cărţi pe care am adus-o pentru el dar, după o pauză, el ne-a spus din nou: „Îmi cer scuze, dar vă rog să vă întoarceţi mâine, la aceeaşi oră.” Fără să ezite, prietenos, şi-a luat la revedere. De data aceasta, după ce am ieşit din cabinetul lui, am observat reacţia negativă a colegei mele pentru faptul că doctorul ne-a amânat. Dar i-am spus că trebuie să-L onorăm pe Dumnezeu printr-o atitudine amabilă şi perseverentă.

De același autor

Ne-am întors şi a treia oară, doar pentru a fi amânaţi din nou.Totuşi, în timpul celei de-a patra vizite, doctorul ne-a spus că acea colecţie de cărţi era uimitoare. Chiar s-a rugat împreună cu noi şi l-a mulţumit lui Dumnezeu pentru lucrarea cu cărţi, care aduce speranţă celor care trebuie să Îl cunoască pe Mântuitorul. După ce şi-a încheiat rugăciunea, el ne-a spus că primele cărţi pe care le cumpărase i-au fost de mare ajutor în domeniul sănătăţii fizice şi spirituale şi că ultima carte cumpărată, The Wonderful Teachings of the Bible („Învăţăturile uimitoare ale Bibliei”), este o carte pe care o foloseşte pentru a predica în biserica penticostală, unde el este pastor. Apoi ne-a arătat poze cu cei 11 copii ai lui- toţi creştini şi specialişti în domeniul lor. Până în ziua de astăzi, ne bucurăm de o prietenie frumoasă cu acest medic. Dumnezeu este bun.

Dumnezeu să binecuvânteze lucrătorii Săi cu o atitudine pozitivă şi perseverentă. Nu trebuie să obosim niciodată în facerea binelui, căci Biblia ne spune: „La vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.”

Jose Isabel Gomez Diaz, Mexic

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

„Aştept să vă întoarceţi mâine” - 2016. Am fost repartizaţi să lucrăm în centrul oraşului Chiapas, din Mexic. Într-o zi, aveam o întâlnire cu un chiropractician care cumpărase deja mai multe cărţi de la noi. Cabinetul lui era plin de pacienţi, în fiecare zi. Când ne-a venit rândul, am pus accent pe valorile creştine şi i-am prezentat... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.