Ascultă glasul Său

„Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel. Tu trebuie să asculţi cuvântul care iese din gura Mea şi sâ-i înştiinţezi din partea Mea.” (Ezechiel 33:7)

Soţia mea, Evelyn şi cu mine am întâlnit-o pe Dalmacia, o doamnă în vârstă de 92 de ani la acea vreme, când făceam colportaj în Itacaruare. În următorii doi ani, i-am dus cărţi Dalmaciei şi la fiecare vizită pe care i-o făceam, ea ne cerea să citim un verset biblic şi să ne rugăm pentru ea. Întotdeauna spunea că Dumnezeu ne-a trimis şi că putea vedea că El era cu noi. Am simţit nevoia să îi vorbesc despre Sabat, dar m-am gândit că la vârsta ei nu şi-ar părăsi niciodată biserica şi, chiar dacă ar muri, cu siguranţă că ar fi mântuită, chiar fără să ştie despre Sabat. Dar totuşi, de fiecare dată când treceam pe la ea, auzeam un glas care îmi spunea: „Spune-i despre Sabat.”

Într-una din vizite, după ce am citit un pasaj biblic şi ne-am rugat, ea a spus cu emoţie: „Am văzut o lumină coborându-se asupra ta şi a Bibliei. Lumina a strălucit şi asupra mea.” Am fost impresionat de acest lucru, dar nu i-am spus ce credeam eu, că Duhul Sfânt îmi arăta ce ar trebui să îi spun.

De același autor

Câteva zile mai târziu, nu puteam scăpa de sentimentul puternic că ar trebui să îi spun, aşa că am mers la casa Dalmaciei. Ajuns acolo, i-am spus că îi aduc un mesaj din partea lui Dumnezeu. Am avut curajul atunci să îi explic despre fiecare dintre porunci. Apoi i-am spus că, dacă va greşi faţă de una dintre ele, ar trebui să îi ceară iertare lui Dumnezeu şi să se încreadă în sângele lui Isus pentru a o curăţi de toate păcatele. I-am explicat mai pe larg porunca a patra. A fost uimitor să văd cât de mişcată a fost Dalmacia la auzirea mesajului. A acceptat adevărul biblic. Cu lacrimi în ochi, ea mi-a mulţumit pentru că i-am împărtăşit şi ei adevărul despre Sabat. Plecând de la ea, am simţit o bucurie imensă pentru decizia Dalmaciei, dar cea mai mare bucurie a mea a fost să ştiu că îmi îndeplinisem misiunea.

Dalmacia a murit la două săptămâni după ce a acceptat adevărul despre Sabat. Inima mea a fost umplută de o pace adâncă, ştiind că Dumnezeu mă folosise ca instrument pentru a-i spune adevărul. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne influenţeze minţile, ca să ducem mesajul Lui şi altora.

Leandro Pinelli, Argentina

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ascultă glasul Său - 2016. Soţia mea, Evelyn şi cu mine am întâlnit-o pe Dalmacia, o doamnă în vârstă de 92 de ani la acea vreme, când făceam colportaj în Itacaruare. În următorii doi ani, i-am dus cărţi Dalmaciei şi la fiecare vizită pe care i-o făceam, ea ne cerea să citim un verset biblic şi să ne rugăm pentru ea. Întotdeauna spunea că... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.