O întâlnire divină

„Când se dă învăţătură celui înţelept, el capătă ştiinţa.” (Proverbele 21:11)

Birourile Misiunii Adventiste din Burkina Faso tocmai se închiseseră şi majoritatea personalului plecase, după o zi aglomerată. Eram singur în biroul meu, ocupat cu câteva lucruri urgente, când a sunat telefonul. Spre surprinderea mea, era un client care căuta o carte anume, cu titlul To Couples („Către cupluri”), scrisă de dr. Julian Melgosa şi Annette D. Melgosa. Voia să ofere în dar această carte unui cuplu care urma să se căsătorească în ziua următoare. Mi-a spus cât de binecuvântat a fost el la citirea cărţii şi credea că îi va fi de mare ajutor şi cuplului care se căsătorea.

Pentru că librăria era închisă, i-am recomandat singura carte pe care o aveam în geantă- To Have and to Hold („La bine şi la rău”). M-a implorat să găsesc o soluţie la problema lui, aşa că, după ce am încheiat discuţia cu el, m-am gândit să sun alţi evanghelişti cu literatură pentru a vedea cum puteam face rost de carte. Spre surprinderea mea, prima persoană la care am sunat a fost de acord să se întoarcă la librărie şi să îmi dea cartea cerută.

De același autor

Clientul meu a fost foarte fericit când l-am sunat să îi spun că problema era rezolvată. Când a venit să ia cartea, avea pe faţă un zâmbet larg. De fapt, a fost atât de entuziasmat, încât a cumpărat şi cartea pe care i-o recomandasem eu. Apoi a început să îmi spună cât de mult preţuieşte cărţile noastre şi că voia să le ofere şi prietenilor, şi familiei lui. Pe când stăteam noi de vorbă în faţa sediului misiunii, el a observat o pancartă:

– Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. El m-a întrebat: „Ce înseamnă asta?” Am fost mai mult decât fericit să profit de ocazia de a-i vorbi despre mesajele biblice ale bisericii. Când i-am spus că eram dispuşi să îl ajutăm să afle mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu, cu ajutorul studiilor biblice, el a acceptat cu bucurie. Acesta a fost începutul unei noi prietenii.

Domnul foloseşte publicaţiile noastre în moduri interesante pentru a-i ajuta pe copiii Săi să găsească adevărul şi viaţa veşnică. Ne rugăm ca noul nostru prieten să crească în cunoştinţă, până va înţelege pe deplin adevărul pe care Dumnezeu Îl are pentru el. Ne rugăm şi pentru Burkina Faso, şi pentru înaintarea misiunii de aici.

Isaac Djiguimkoudre, Burkina Faso

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O întâlnire divină - 2016. Birourile Misiunii Adventiste din Burkina Faso tocmai se închiseseră şi majoritatea personalului plecase, după o zi aglomerată. Eram singur în biroul meu, ocupat cu câteva lucruri urgente, când a sunat telefonul. Spre surprinderea mea, era un client care căuta o carte anume... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.