Întâlnire cu Cartea

  „Isus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6)

  O dată pe săptămână, Biserica Romano-Catolică organiza un curs de instruire religioasă într-una din clasele unui liceu. Pe atunci aveam doar 15 ani şi am participat cu regularitate la cursurile de instruire.

  Într-o săptămână, profesorul nostru, care era foarte respectat, ne vorbea despre mărturisire. El ne-a amintit că trebuia să participăm la liturghie în fiecare duminică şi să ne mărturisim păcatele înaintea preotului. Un coleg de clasă s-a ridicat şi l-a întrebat pe profesor: „De ce să le mărturisim unui om, preotului?” Apoi a spus versetul din Ioan 14:6, unde Isus spune: „Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” Şi a citat şi versetul din Ioan 3:16, explicând că el va fi mântuit prin credinţa în Isus. Profesorul a fost surprins şi nu a putut răspunde foarte clar la întrebare. Am fost atât de dezamăgit! Cum era posibil ca profesorul să nu apere doctrinele noastre? Şi totuşi versetele biblice citate de colegul meu erau ca o muzică pentru urechile mele. Aceea a fost prima mea întâlnire cu Cuvântul rostit.

  În acea zi, după ore, l-am aşteptat afară pe colegul meu. El mi-a spus că acele cuvinte frumoase pe care le-a citat se găsesc în Biblie. L-am rugat să îmi arate Biblia. În ziua următoare, a adus un Nou Testament la şcoală. L-am rugat să mi-l împrumute, dar el mi l-a dat în dar. Am fost uimit – îmi dăduse o Biblie! Ajuns acasă, am început să citesc din Cuvântul lui Dumnezeu. Aceea a fost prima mea întâlnire cu Cuvântul scris! A fost o experienţă atât de interesantă şi palpitantă, cum citeam din propria mea Biblie şi descopeream adevărul!

  La scurtă vreme după aceea, m-am întâlnit cu un verişor, care devenise adventist de ziua a şaptea, şi mi-a vorbit şi despre alte adevăruri din Scriptură. L-am întâlnit pe Mântuitorul meu, Isus Hristos, şi am încetat să păzesc duminica de îndată ce am aflat despre Sabat şi am început să frecventez Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Curând, am fost botezat.

  Mai târziu, Dumnezeu m-a chemat să fiu evanghelist cu literatură şi am lucrat pentru El şi cu El timp de 40 de ani roditori în lucrarea cu publicaţii.

  Isus este calea şi ce Prieten bun ne este El!

  Vivencio Bermudez, Filipine

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...