Întâlnire cu Cartea

„Isus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6)

O dată pe săptămână, Biserica Romano-Catolică organiza un curs de instruire religioasă într-una din clasele unui liceu. Pe atunci aveam doar 15 ani şi am participat cu regularitate la cursurile de instruire.

Într-o săptămână, profesorul nostru, care era foarte respectat, ne vorbea despre mărturisire. El ne-a amintit că trebuia să participăm la liturghie în fiecare duminică şi să ne mărturisim păcatele înaintea preotului. Un coleg de clasă s-a ridicat şi l-a întrebat pe profesor: „De ce să le mărturisim unui om, preotului?” Apoi a spus versetul din Ioan 14:6, unde Isus spune: „Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” Şi a citat şi versetul din Ioan 3:16, explicând că el va fi mântuit prin credinţa în Isus. Profesorul a fost surprins şi nu a putut răspunde foarte clar la întrebare. Am fost atât de dezamăgit! Cum era posibil ca profesorul să nu apere doctrinele noastre? Şi totuşi versetele biblice citate de colegul meu erau ca o muzică pentru urechile mele. Aceea a fost prima mea întâlnire cu Cuvântul rostit.

În acea zi, după ore, l-am aşteptat afară pe colegul meu. El mi-a spus că acele cuvinte frumoase pe care le-a citat se găsesc în Biblie. L-am rugat să îmi arate Biblia. În ziua următoare, a adus un Nou Testament la şcoală. L-am rugat să mi-l împrumute, dar el mi l-a dat în dar. Am fost uimit – îmi dăduse o Biblie! Ajuns acasă, am început să citesc din Cuvântul lui Dumnezeu. Aceea a fost prima mea întâlnire cu Cuvântul scris! A fost o experienţă atât de interesantă şi palpitantă, cum citeam din propria mea Biblie şi descopeream adevărul!

De același autor

La scurtă vreme după aceea, m-am întâlnit cu un verişor, care devenise adventist de ziua a şaptea, şi mi-a vorbit şi despre alte adevăruri din Scriptură. L-am întâlnit pe Mântuitorul meu, Isus Hristos, şi am încetat să păzesc duminica de îndată ce am aflat despre Sabat şi am început să frecventez Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Curând, am fost botezat.

Mai târziu, Dumnezeu m-a chemat să fiu evanghelist cu literatură şi am lucrat pentru El şi cu El timp de 40 de ani roditori în lucrarea cu publicaţii.

Isus este calea şi ce Prieten bun ne este El!

Vivencio Bermudez, Filipine

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Întâlnire cu Cartea - 2016. O dată pe săptămână, Biserica Romano-Catolică organiza un curs de instruire religioasă într-una din clasele unui liceu. Pe atunci aveam doar 15 ani şi am participat cu regularitate la... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.