Un căutător sincer

  „Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:32)

  Făceam colportaj pe insula Lifou împreună cu Delphine Harris, ca răspuns al chemării lui Dumnezeu de a duce Evanghelia pretutindeni. A face colportaj în zone în care nu există adventişti de ziua a şaptea poate fi o aventură sau un capăt de drum. Noi am descoperit aventura în Lifou.

  Într-o dimineaţă, o femeie ne-a făcut cu mâna să oprim pentru a o lua şi pe ea cu maşina. Pornite din nou la drum, Delphine i-a explicat ce făceam noi în Lifou. Marie Rose părea interesată de lucrarea noastră şi ne-a invitat la ea acasă, în dimineaţa următoare. Când am ajuns acolo, ea tocmai plecase din cauza unei schimbări neaşteptate în tura de lucru. Dar i-am găsit acasă pe soţul şi pe fiica ei şi imediat ne-am dat seama că Marie Rose vorbise despre noi cu soţul ei, care este artist şi îşi câştigă traiul din sculpturi în lemn. Ne-a arătat poze cu nişte sculpturi foarte frumoase. Apoi ne-a spus că soţia lui s-a simţit foarte bine când a intrat în maşina noastră, cu o zi înainte. Era un simţământ pe care nu îl putea explica.

  I-am arătat cărţile noastre şi soţului lui Marie Rose şi, când a văzut Biblia Stampley, a atins-o şi a început să plângă. A fost fericit şi când a văzut cărţile Medicinal Plants („Plante medicinale”) şi Guide to Foods („Ghid alimentar”).

  Ne-a invitat să ne întoarcem din nou în acea după-amiază, ca să mergem împreună la locul de muncă al soţiei lui. Voia să se consulte cu ea înainte de a comanda cărţile. Totuşi planurile s-au schimbat şi el a plecat mai devreme. Când am ajuns acolo, ei ne aşteptau deja. Nu a fost nevoie de o altă prezentare. El o convinsese deja pe Marie Rose că aveau nevoie de acele cărţi. Erau pregătiţi să le comande, inclusiv Biblia.

  În acea zi, am văzut în acel cuplu mai mult decât nişte simpli clienţi interesaţi de cărţile noastre. Am văzut că sunt interesaţi în mod sincer de adevăr. Mai târziu, ne-au spus că noi eram răspunsul la rugăciunile lor, aşteptaseră mulţi ani cărţi ca ale noastre.

  Colegi din lucrare, sute de oameni, asemenea lui Marie Rose şi a soţului ei, aşteaptă privilegiul de a cunoaşte adevărul. Să facem tot ce putem mai bine ca să ducem cărţile care conţin adevărurile Bibliei în casele celor care Îl caută pe Dumnezeu.

  Esther Soma, Noua Caledonie

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...