Încă o uşă

„I-a trimis doi câte doi înaintea Lui, în toate cetăţile şi în toate locurile pe unde avea să treacă El.” (Luca 10:1)

Eram în colportaj împreună cu Raphael Cobb în Montgomery, Alabama, în luna octombrie a anului 2012. Trecuse de mult momentul să încheiem ziua de lucru, dar eu am fost nemulţumită de singura comandă de 500 de dolari.

Tim Leffew mă învăţase că cei care locuiau la bloc te iertau mai uşor dacă le băteai la uşă ceva mai târziu, aşa că am căutat un bloc şi ne-am îndreptat în acea direcţie. Am bătut la primul apartament, unde ne-a răspuns un bărbat tânăr care a fost de acord să se uite la cărţile noastre şi părea să aibă şi copii. Deşi bărbatul completase o comandă pentru cărţi de sănătate, l-am rugat să se uite şi peste setul The Bible Stories şi Encyclopedia of Foods („Enciclopedia alimentelor”). A ales cărţile pentru copii. I-am sugerat atunci să o cheme şi pe soţia lui, dar ne-a spus că nu era disponibilă.

Şi-a exprimat interesul faţă de mai multe cărţi, apoi s-a scuzat puţin. l-am spus lui Raphael că probabil discuta cu soţia lui, aşa că Raphael a început să se roage. Apoi bărbatul s-a întors cu cârdul Visa şi a comandat setul.

L-am întrebat despre soţia lui, dar mi-a spus că ea nu era de acord să cumpere cărţile. Pot doar să îmi imaginez cum acest bărbat vorbise cu soţia lui despre beneficiile acelor cărţi, copiii lor putând să-L cunoască pe Isus. L-am felicitat pentru că şi-a exercitat rolul de lider spiritual în cămin. „Este ordinea biblică”, a spus el. l-am oferit o carte gratuit, s-a înscris la studiile biblice prin corespondenţă şi ne-am rugat. Se făcuse deja ora 10 şi jumătate seara, când am plecat de acolo.

În acea zi, m-am rugat în mod special ca Dumnezeu să ne conducă la cineva care ştia ce dorea şi care avea mijloacele necesare pentru a cumpăra cărţile noastre. Dumnezeu a răspuns rugăciunii noastre. Doar gândiţi-vă: dacă nu am fi dat curs îndemnului Duhului Sfânt de a mai bate la încă o uşă, aşa cum am învăţat la instructaj, această familie preţioasă nu ar fi primit acele cărţi pline de adevăruri.

Keith Reid, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video