Adăpostul şi sprijinul meu

  „Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii.” (Matei 10:16)

  Dacă nu ar fi intervenit Dumnezeu, eu aş fi fost mort acum. În februarie 1992, lucram singur în Nairobi ca evanghelist cu literatură într-un bloc cu multe apartamente. Din nefericire, în timp ce eram acolo, nişte hoţi au dat o spargere. Două săptămâni mai târziu, s-a întâmplat acelaşi lucru şi, când m-am întors a treia oară, o săptămână mai târziu, hoţii au acţionat din nou.

  Unii dintre cei care locuiau acolo au ajuns să creadă că eu eram responsabil de atacuri. Şi-au dat seama că atacurile avuseseră loc doar în zilele în care fusesem şi eu pe acolo, aşa că au hotărât că, dacă aveam să mă mai întorc vreodată pe acolo, mă vor ucide.

  Neştiind acest lucru, m-am întors într-o marţi seară pentru a livra cărţi. Dar, ajuns acolo, am aflat că cel pe care îl căutam plecase deja la lucru, în tura de noapte. Nişte vecini m-au văzut şi m-au oprit. Mi-au pus multe întrebări despre vizitele mele anterioare. Am încercat să le explic câte ceva despre munca mea, dar ei refuzau să mă creadă. Trei bărbaţi foarte furioşi au hotărât să mă omoare, aruncându-mă în stradă de la etajul şase. Atunci m-au prins, m-au legat şi m-au dus la ultimul etaj. Chiar i-am auzit numărând: „Unu, doi, trei!” Şi chiar atunci Dumnezeu a intervenit: proprietara clădirii a venit şi i-a mustrat aspru. „Nu-l omorâţi”, a strigat ea. „Dacă a făcut ceva rău, duceţi-l la poliţie!”

  Astfel, mi-am petrecut noaptea în spatele gratiilor. Directorul Departamentului Publicaţii a încercat să intervină, dar poliţiştii nu voiau să îl asculte. În dimineaţa următoare, când clientul meu s-a întors acasă, a fost şocat că unii dintre vecini doreau să îl evacueze pe motiv că „primea un infractor”. În cele din urmă, el a fost cel care a reuşit să îi convingă pe poliţişti că eram un vânzător de la biserică şi am fost eliberat. Nu ştiu dacă i-au găsit vreodată pe hoţi, dar ştiu sigur că Dumnezeu m-a protejat în acea seară.

  Colportajul poate fi periculos uneori, e ca şi cum ai fi „o oaie în mijlocul lupilor”, dar „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmii 46:1).

  Andrew Nyambane, Kenya

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...