Călăuzire si sfaturi bune

„Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tată! În Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.” (Ioan 14:26)

Am crescut într-o biserică anglicană (episcopală) şi am citit de mic Biblia, însă doar Psalmii şi cele patru evanghelii. Totuşi, în ultima parte a adolescenţei, am avut o dorinţă puternică de a citi şi altceva. Aşa că am citit Noul Testament până la sfârşit, până la cartea Apocalipsa. În timp ce citeam, am început un studiu biblic prin programul radio Vocea Profeţiei. Apoi, într-o zi, am fost invitat să particip la o campanie de evanghelizare. Chiar înainte de începerea seriei de evanghelizare, unchiul meu a adus acasă o carte mare, cu titlul Viaţa lui Iisus. La acea vreme, nu ştiam nimic despre autoarea cărţii, dar am simţit prezenţa Duhului lui Dumnezeu pe măsură ce citeam cartea, de la prima la ultima pagină, în doar zece zile. Chiar în perioada aceea, am împlinit 19 ani şi ziua de naştere mi-am petrecut-o participând la seria de evanghelizare. Părea că Dumnezeu îmi adusese hrana spirituală de care aveam nevoie chiar la momentul potrivit. La trei luni după ce întâlnirile s-au încheiat, am primit botezul.

De același autor

La scurtă vreme după ce am devenit adventist, am primit o carte Tragedia Veacurilor de la un domn care lucra la librăria creştină. Era la fel de fascinantă ca Viaţa lui Iisus. Când am ajuns la capitolul care vorbea despre sanctuar şi despre judecata de cercetare, nu am putut să nu mă opresc din când în când din cauza lacrimilor, fiind tot mai conştient de sfinţenia lui Dumnezeu, de standardele Sale înalte şi de propria mea nevrednicie. Şi cartea Tragedia Veacurilor am citit-o de la început până la sfârşit în doar două săptămâni. Eram acum ferm înrădăcinat în credinţa adventistă.

Am avut privilegiul să fiu evanghelist cu literatură pentru o vreme şi planul meu este să mă alătur acestei lucrări minunate din nou, căci este un instrument foarte puternic în evanghelizarea personală. De asemenea, sunt profund dedicat tezaurului preţios pe care îl avem în scrierile Spiritului Profetic. Ce dar ne-a dat Dumnezeu prin Ellen White, căci scrierile ei sunt cele care m-au condus la Biblie şi la o umblare mai strânsă cu Isus!

Frank Williams, Trinidad şi Tobago

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Călăuzire si sfaturi bune - 2016. Am crescut într-o biserică anglicană (episcopală) şi am citit de mic Biblia, însă doar Psalmii şi cele patru evanghelii. Totuşi, în ultima parte a adolescenţei, am avut o dorinţă puternică de a citi şi altceva. Aşa că am citit Noul Testament până la sfârşit, până la cartea Apocalipsa. În timp ce citeam, am început... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.