Rugăciune pentru alinarea durerii

„Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul.” (Ioan 16:13)

În urmă cu patru ani, am mers într-un loc numit Patratu, cam la 40 de kilometri de Ranchi, India, un loc destul de periculos. Lucram cu jumătate de normă ca evanghelist cu literatură şi scopul meu era să fac misiune în acel loc.

Stabilisem o întâlnire cu familia Besra. Când am ajuns la locuinţa lor, doamna Besra îşi frecţiona capul cu o alifie împotriva durerii şi îl înfăşură cu o eşarfă. Suferea de o migrenă destul de gravă. Soţul ei era ocupat cu îngrijirea bebeluşului. I-a părut rău că nu a putut să ne pregătească prânzul.

Mi-a spus că avea acele migrene de şase luni. I-am sugerat că aş putea să mă rog pentru ea şi apoi să-i fac un tratament hidroterapeutic. Au fost încântaţi de sugestia mea pentru că, în apropiere de zona în care locuiau, nu era niciun spital bun sau doctori buni. M-am rugat şi apoi i-am făcut o baie fierbinte la picioare timp de 20 de minute. Nu după multă vreme, nu mai simţea deloc durerea şi, jumătate de oră după aceea, a început să pregătească prânzul. Cu toţii L-am lăudat pe Dumnezeu pentru acea vindecare rapidă.

Familia a cumpărat mai multe cărţi de sănătate. De atunci, ei au început să studieze şi acum amândoi s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Sunt nerăbdători să se înceapă construcţia unei biserici în zona lor, pentru a putea participa şi ei la serviciile divine în Sabat. Liderii bisericii din zonă trimit acum voluntari pentru înaintarea lucrării de acolo. Familia Besra a pus deoparte o cameră pentru voluntari, cât timp fac lucrare.

Sunt foarte fericit să văd că lucrarea din acea zonă se întăreşte tot mai mult, un loc în care mesajul dragostei lui Dumnezeu nu fusese cunoscut. Acum, mesajul adventist va fi făcut cunoscut şi Duhul adevărului îşi va face lucrarea de călăuzire a acestor oameni dragi.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru planul de mântuire şi pentru că ne-a permis să fim parte a lucrării Sale.

Augustine Daniel, India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video