Zi de sărbătoare în Copperbelt

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri (…) judecă simţirile şi gândurile inimii.” (Evrei 4:12)

Era o zi specială de Sabat pentru Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Copperbelt, Zambia. Preşedintele bisericii, împreună cu câţiva membri ai comitetului de conducere vizitau districtul Chingola, pentru a fi martori la botezul a 20 de persoane care descoperiseră adevărul datorită cărţilor. Iată povestea lor:

Thomas Lemana, un evanghelist cu literatură, lucra în Chingola şi a vândut două cărţi (To Have and to Hold şi Seventh-day Adventists Believe) unui membru al unei biserici locale evanghelice. La livrare însă, clientul a acceptat cartea To Have and to Hold, dar a refuzat Seventh-day Adventists Believe. Şi, pentru că plata se făcuse pentru ambele cărţi, Thomas a sugerat ca acea carte să fie donată pastorului bisericii. Thomas s-a oferit să ducă chiar el cartea. Clientul a fost de acord, iar Thomas a plecat imediat să ducă pastorului S. cartea, care a primit-o.

La scurtă vreme după aceea, membrii din biserica pastorului S. au început să observe îmbunătăţiri în predicile sale – erau mai clare şi de o calitate mai bună. Au trecut trei luni şi pastorul S. i-a spus lui Thomas: „În mine se dă o luptă. Acum îmi este foarte clar faptul că eu şi membrii mei suntem rătăciţi din punct de vedere doctrinar.” Thomas i-a făcut legătura pastorului S. cu pastorul bisericii locale adventiste. În scurt timp, au început să studieze Biblia împreună – pastorul S, câţiva dintre membrii bisericii sale, pastorul adventist şi prezbiterii adventişti. Ca rezultat, în acel Sabat deosebit din decembrie 2010, pastorul S. şi soţia lui, pastorul asociat, împreună cu alţi 17 membri au fost botezaţi în Biserica Adventistă. La momentul scrierii acestui text, pastorul S. şi pastorul asociat participau la cursuri de instruire pentru evangheliştii cu literatură.

Toate acestea s-au întâmplat pentru că Thomas i-a dat pastorului S. cartea Seventh-day Adventists Believe, care fusese refuzată înainte, iar Dumnezeu a binecuvântat studiul lor. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru minunile care apar din Cuvântul Său „viu şi lucrător”.

Harold Checeh, Zambia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video