Puterea rugăciunii

  „Rugaţi-vă unii pentru alţii (…) Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (lacov 5:16)

  Făceam colportaj în Encarnacion, Paraguay. Într-o zi, am mers să primesc banii de la o familie care cumpărase mai multe cărţi. Ca de obicei, înainte de a pleca, i-am întrebat dacă mă pot ruga pentru ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra lor, iar ei au acceptat cu bucurie. Nu ştiam că soţul avea nevoie de un loc de muncă. Ascultând rugăciunea mea, bărbatul a început să plângă. Mi-am luat rămas-bun de la ei şi la scurt timp m-am întors în ţara mea pentru a-mi continua studiile.

  Un an mai târziu, am absolvit Facultatea de Teologie şi m-am întors în Encarnacion pentru a lucra ca pastor asistent într-un proiect de misiune. Într-o zi toridă, mergând pe o stradă aglomerată, am fost strigat de o femeie:

  – Hei, îţi aminteşti de mine?

  Îmi părea cunoscută, dar nu îmi puteam aminti numele ei.

  – Sunt doamna Josefina din San Pedro. Acum un an, ne-ai vândut nişte cărţi, apoi ai dispărut. Te-am căutat. Vino şi ia prânzul cu noi mâine!

  În următoarea zi, când am ajuns la ei, am fost surprins să găsesc pregătită o masă festivă. Mă întrebam dacă nu cumva era ziua de naştere a cuiva.

  Soţul ei a venit şi mi-a spus:

  – Am pregătit această masă specială pentru tine, în semn de mulţumire pentru rugăciunea pe care ai înălţat-o anul trecut înainte de a pleca. Cu o zi înainte de vizita ta, fusesem concediat şi eram supărat pe Dumnezeu pentru că eu credeam că era foarte nedrept. Cum aveam să îmi îngrijesc familia? Dar te-ai rugat de parcă ai fi ştiut că Dumnezeu îmi va da slujba de care aveam atâta nevoie. A doua zi am fost sunat de o companie. O săptămână mai târziu, m-au angajat, oferindu-mi un salariu mai mare decât îl aveam înainte. Trei luni mai târziu, mi s-a aprobat o bursă în Elveţia şi m-am întors acasă abia de o lună, pe postul de manager. Astăzi câştig de cinci ori mai mult decât înainte. Vrem să îţi mulţumim şi suntem foarte bucuroşi că eşti aici. Vreau să cumpăr cărţile tale pentru familia mea şi pentru toţi angajaţii mei.

  Dragi prieteni, căutaţi ocazii de a vă ruga împreună cu oamenii. Dumnezeu vă va folosi ca un instrument şi, prin voi, mulţi vor primi binecuvântări.

  Gualberto Mamani, Bolivia (lucrează în Paraguay)

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...