Puterea rugăciunii

  „Rugaţi-vă unii pentru alţii (…) Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (lacov 5:16)

  Făceam colportaj în Encarnacion, Paraguay. Într-o zi, am mers să primesc banii de la o familie care cumpărase mai multe cărţi. Ca de obicei, înainte de a pleca, i-am întrebat dacă mă pot ruga pentru ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra lor, iar ei au acceptat cu bucurie. Nu ştiam că soţul avea nevoie de un loc de muncă. Ascultând rugăciunea mea, bărbatul a început să plângă. Mi-am luat rămas-bun de la ei şi la scurt timp m-am întors în ţara mea pentru a-mi continua studiile.

  Un an mai târziu, am absolvit Facultatea de Teologie şi m-am întors în Encarnacion pentru a lucra ca pastor asistent într-un proiect de misiune. Într-o zi toridă, mergând pe o stradă aglomerată, am fost strigat de o femeie:

  – Hei, îţi aminteşti de mine?

  Îmi părea cunoscută, dar nu îmi puteam aminti numele ei.

  – Sunt doamna Josefina din San Pedro. Acum un an, ne-ai vândut nişte cărţi, apoi ai dispărut. Te-am căutat. Vino şi ia prânzul cu noi mâine!

  În următoarea zi, când am ajuns la ei, am fost surprins să găsesc pregătită o masă festivă. Mă întrebam dacă nu cumva era ziua de naştere a cuiva.

  Soţul ei a venit şi mi-a spus:

  – Am pregătit această masă specială pentru tine, în semn de mulţumire pentru rugăciunea pe care ai înălţat-o anul trecut înainte de a pleca. Cu o zi înainte de vizita ta, fusesem concediat şi eram supărat pe Dumnezeu pentru că eu credeam că era foarte nedrept. Cum aveam să îmi îngrijesc familia? Dar te-ai rugat de parcă ai fi ştiut că Dumnezeu îmi va da slujba de care aveam atâta nevoie. A doua zi am fost sunat de o companie. O săptămână mai târziu, m-au angajat, oferindu-mi un salariu mai mare decât îl aveam înainte. Trei luni mai târziu, mi s-a aprobat o bursă în Elveţia şi m-am întors acasă abia de o lună, pe postul de manager. Astăzi câştig de cinci ori mai mult decât înainte. Vrem să îţi mulţumim şi suntem foarte bucuroşi că eşti aici. Vreau să cumpăr cărţile tale pentru familia mea şi pentru toţi angajaţii mei.

  Dragi prieteni, căutaţi ocazii de a vă ruga împreună cu oamenii. Dumnezeu vă va folosi ca un instrument şi, prin voi, mulţi vor primi binecuvântări.

  Gualberto Mamani, Bolivia (lucrează în Paraguay)

  Puterea rugăciunii - 2016. Făceam colportaj în Encarnacion, Paraguay. Într-o zi, am mers să primesc banii de la o familie care cumpărase mai multe cărţi. Ca de obicei, înainte de a pleca, i-am întrebat dacă mă pot ruga pentru ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra lor, iar ei au acceptat cu bucurie.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...