Nu e nevoie să baţi la uşă

„Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.” (Matei 7:7)

După devoţionalul de dimineaţă, întotdeauna sunt reîmprospătat şi am o nouă încredere în asigurarea că Dumnezeu este cu mine în lucrul meu. Într-o dimineaţă, am început să bat la uşi împreună cu un prieten. La una din case, când am ajuns la poartă, am auzit o voce care ne spunea:

– Intraţi, fraţilor! Poarta este deschisă!

– O cunoşti pe această femeie? l-am întrebat pe colegul meu.

– Nu, credeam că poate ea te cunoaşte pe tine.

Din nou am auzit-o spunând:

– Vă rog, intraţi!

Când am ajuns la uşa de la intrare, ea ne aştepta cu un suc de fructe răcoritor. Când ne-am aşezat în sufragerie, ne-a întrebat imediat:

– Unde sunt cărţile?

Surprinşi, am scos Patriarhi şi profeţi din geanta cu cărţi.

– Da, asta este cartea! a spus atunci cu mare bucurie.

Apoi am scos Profeţi şi regi, Faptele Apostolilor şi Tragedia Veacurilor. Am făcut o scurtă pauză, timp în care ea a spus:

– Şi mai este una!

Când a văzut Viaţa lui Iisus, a spus cu entuziasm că aceasta este cartea.

– Îmi amintesc bine de ea!

– Aţi mai văzut această carte? am întrebat-o eu.

A răspuns că în noaptea precedentă, după ce a studiat Biblia şi s-a rugat stăruitor: „Doamne, nu înţeleg nimic. Te rog, ajută-mă! Dă-mi înţelepciune să înţeleg adevărurile biblice”, s-a culcat şi Domnul i-a vorbit în vis, spunându-i: „Mâine, slujitorii mei vor veni în casa ta şi îi vei cunoaşte personal.” Doamna a continuat relatarea: „Dumnezeu mi-a spus cum veţi fi îmbrăcaţi şi El mi-a arătat şi cărţile. Acesta este motivul pentru care, atunci când aţi venit la poarta mea astăzi, nu am avut nicio îndoială, nici măcar o clipă, că voi eraţi cei despre care îmi vorbise Dumnezeu în vis.”

Vizita noastră era răspunsul la rugăciunea ei şi ilustrează semnificaţia versetului: „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.” În acest caz, nici măcar nu a trebuit să batem. După acea experienţă, trăiesc cu încredinţarea că îngerii îi însoţesc pe lucrătorii Lui consacraţi.

Abimael C. Zacarias Lopez, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video