Dumnezeu cercetează

„Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: Unde eşti?”(Geneza 3:9)

Dacă am putea rezuma Biblia într-o singură propoziţie, aceasta ar fi următoarea: „Dumnezeu cercetează.” De la început până la sfârşit, putem vedea că Dumnezeu îi caută pe oameni acolo unde sunt. Iată povestea lui Arlam Leao, din Recife, Brazilia:

„L-am căutat pe Dumnezeu din biserică în biserică, din carte în carte. Într-o dimineaţă, după ce am citit textele din lacov 1:5-8, am cerut înţelepciune de la Domnul pentru ca lumina Sa să mă conducă la adevăr. M-am rugat fără să mă îndoiesc că voi primi acea lumină. Mă săturasem să fiu amăgit.

În acea zi, am mers la muncă, convins fiind că Domnul urma să răspundă rugăciunii mele. În jurul prânzului, a venit la mine un bărbat cu nişte cărţi. Părea obosit de parcă parcursese o cale lungă. Dar avea un zâmbet minunat pe faţă, o înfăţişare umilă şi puţinele cuvinte pe care le folosea erau eficiente. Am ales cartea Time of Hope („Timpul speranţei”) de Mark Finley. Nerăbdător, am început să citesc cartea. Dar când mi-am dat seama că ea susţinea păzirea Sabatului, am închis-o. Totuşi, pe drum spre casă, în acea seară, am început din nou să citesc din ea. Impresionat, cu greu puteam să o mai las din mână. Inima îmi era prea plină de bucurie – Dumnezeu răspunsese rugăciunii mele. L-am lăudat pe Dumnezeu şi I-am cerut iertare pentru greşelile mele. Am început să păzesc Sabatul şi voiam să aflu mai multe despre adventiştii de ziua a şaptea.

De același autor

Am împărtăşit acest mesaj cu soţia mea, Marcia. Am fost întâmpinat de rezistenţă la început, dar apoi şi ea a acceptat adevărul Scripturii. În cele din urmă, am primit botezul şi acum le educăm pe cele două fiice ale noastre să crească în Isus.

Acum ştiu că acel bărbat era evanghelist cu literatură. Cred că îngerii lui Dumnezeu l-a călăuzit la mine, deoarece acea carte mi-a schimbat viaţa şi familia. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea minunată de colportaj. Mi-a fost uşor să înţeleg adevărurile găsite în acea carte, care mi-a fost dată de mâinile acelui înger colportor.”

Arlam Leao L-a căutat pe Domnul, dar Dumnezeu e Cel care l-a găsit şi l-a mântuit. Ce mângâiere şi ce bucurie este să ştim că Dumnezeu întotdeauna îi caută pe copii Săi.

Flavio Henrique de Oliveira, Brazilia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dumnezeu cercetează - 2016. Dacă am putea rezuma Biblia într-o singură propoziţie, aceasta ar fi următoarea: „Dumnezeu cercetează.” De la început până la sfârşit, putem vedea că Dumnezeu îi caută pe oameni acolo unde sunt. Iată povestea lui Arlam Leao, din Recife, Brazilia: pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.