Dumnezeu cercetează

  „Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: Unde eşti?”(Geneza 3:9)

  Dacă am putea rezuma Biblia într-o singură propoziţie, aceasta ar fi următoarea: „Dumnezeu cercetează.” De la început până la sfârşit, putem vedea că Dumnezeu îi caută pe oameni acolo unde sunt. Iată povestea lui Arlam Leao, din Recife, Brazilia:

  „L-am căutat pe Dumnezeu din biserică în biserică, din carte în carte. Într-o dimineaţă, după ce am citit textele din lacov 1:5-8, am cerut înţelepciune de la Domnul pentru ca lumina Sa să mă conducă la adevăr. M-am rugat fără să mă îndoiesc că voi primi acea lumină. Mă săturasem să fiu amăgit.

  În acea zi, am mers la muncă, convins fiind că Domnul urma să răspundă rugăciunii mele. În jurul prânzului, a venit la mine un bărbat cu nişte cărţi. Părea obosit de parcă parcursese o cale lungă. Dar avea un zâmbet minunat pe faţă, o înfăţişare umilă şi puţinele cuvinte pe care le folosea erau eficiente. Am ales cartea Time of Hope („Timpul speranţei”) de Mark Finley. Nerăbdător, am început să citesc cartea. Dar când mi-am dat seama că ea susţinea păzirea Sabatului, am închis-o. Totuşi, pe drum spre casă, în acea seară, am început din nou să citesc din ea. Impresionat, cu greu puteam să o mai las din mână. Inima îmi era prea plină de bucurie – Dumnezeu răspunsese rugăciunii mele. L-am lăudat pe Dumnezeu şi I-am cerut iertare pentru greşelile mele. Am început să păzesc Sabatul şi voiam să aflu mai multe despre adventiştii de ziua a şaptea.

  Am împărtăşit acest mesaj cu soţia mea, Marcia. Am fost întâmpinat de rezistenţă la început, dar apoi şi ea a acceptat adevărul Scripturii. În cele din urmă, am primit botezul şi acum le educăm pe cele două fiice ale noastre să crească în Isus.

  Acum ştiu că acel bărbat era evanghelist cu literatură. Cred că îngerii lui Dumnezeu l-a călăuzit la mine, deoarece acea carte mi-a schimbat viaţa şi familia. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea minunată de colportaj. Mi-a fost uşor să înţeleg adevărurile găsite în acea carte, care mi-a fost dată de mâinile acelui înger colportor.”

  Arlam Leao L-a căutat pe Domnul, dar Dumnezeu e Cel care l-a găsit şi l-a mântuit. Ce mângâiere şi ce bucurie este să ştim că Dumnezeu întotdeauna îi caută pe copii Săi.

  Flavio Henrique de Oliveira, Brazilia

  Dumnezeu cercetează - 2016. Dacă am putea rezuma Biblia într-o singură propoziţie, aceasta ar fi următoarea: „Dumnezeu cercetează.” De la început până la sfârşit, putem vedea că Dumnezeu îi caută pe oameni acolo unde sunt. Iată povestea lui Arlam Leao, din Recife, Brazilia:
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...