Instruit pentru succes

„Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

Deşi a crescut ca adventist de ziua a şaptea, Marvin s-a lăsat atras de muzică şi de cluburile de noapte. Când a hotărât să se întoarcă la biserică, el a adus-o cu el pe Rosella, prietena lui neadventistă. Într-un Sabat, prezentările s-au centrat pe evanghelizarea prin literatură. S-au căsătorit curând şi au început să lucreze în colportaj, deşi nu erau încă botezaţi şi încă mai consumau carne de porc. Nu erau prea bine instruiţi şi nici încurajaţi, dar Rosella a făcut din evanghelizarea prin literatură o adevărată carieră. Marvin nu s-a descurcat foarte bine, aşa că şi-a ales un alt domeniu de lucru.

Marvin şi Rosella au descoperit că mulţi oameni se alăturau lucrării cu literatură cu speranţe mari, dar nu primeau multă instruire. Ei au început să viseze la înfiinţarea unor centre profesionale de instruire pentru evangheliştii cu literatură şi au lucrat din greu pentru a transforma visul în realitate.

Acest concept a mai fost testat în 1970, în Africa, şi la începutul anilor ’80, s-a construit primul seminar pentru lucrarea cu literatură, în Filipine. În urma acestor programe, abandonul în rândul evangheliştilor cu literatură din acele zone a scăzut semnificativ, iar numărul de vânzări şi de suflete câştigate a crescut.

În 1987, Rosella şi Marvin l-au ajutat pe Paul Cordray să deschidă un centru de instruire în Canada. Apoi s-a înfiinţat un seminar pentru lucrarea cu literatură în Rwanda. Desigur, nu au putut finanţa totul singuri, dar Dumnezeu i-a îndemnat pe mai mulţi prieteni să îi ajute să crească şi să extindă numărul acestui tip de seminar.

Rosella a murit în anul 1988. Înainte ca Marvin să treacă la odihnă, în 1999, deja funcţionau zece seminare permanente în Africa, care aveau un rol semnificativ în creşterea rapidă a bisericii. Nenumărate suflete vor ajunge în Împărăţie datorită viziunii, sacrificiului şi generozităţii lui Marvin, Rosella şi Faye McColpin, dar şi a sponsorilor care li s-au alăturat în instruirea următoarei generaţii de lucrători.

Date Thomas, Statele Unite ale America

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video