Instruit pentru succes

  „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

  Deşi a crescut ca adventist de ziua a şaptea, Marvin s-a lăsat atras de muzică şi de cluburile de noapte. Când a hotărât să se întoarcă la biserică, el a adus-o cu el pe Rosella, prietena lui neadventistă. Într-un Sabat, prezentările s-au centrat pe evanghelizarea prin literatură. S-au căsătorit curând şi au început să lucreze în colportaj, deşi nu erau încă botezaţi şi încă mai consumau carne de porc. Nu erau prea bine instruiţi şi nici încurajaţi, dar Rosella a făcut din evanghelizarea prin literatură o adevărată carieră. Marvin nu s-a descurcat foarte bine, aşa că şi-a ales un alt domeniu de lucru.

  Marvin şi Rosella au descoperit că mulţi oameni se alăturau lucrării cu literatură cu speranţe mari, dar nu primeau multă instruire. Ei au început să viseze la înfiinţarea unor centre profesionale de instruire pentru evangheliştii cu literatură şi au lucrat din greu pentru a transforma visul în realitate.

  Acest concept a mai fost testat în 1970, în Africa, şi la începutul anilor ’80, s-a construit primul seminar pentru lucrarea cu literatură, în Filipine. În urma acestor programe, abandonul în rândul evangheliştilor cu literatură din acele zone a scăzut semnificativ, iar numărul de vânzări şi de suflete câştigate a crescut.

  În 1987, Rosella şi Marvin l-au ajutat pe Paul Cordray să deschidă un centru de instruire în Canada. Apoi s-a înfiinţat un seminar pentru lucrarea cu literatură în Rwanda. Desigur, nu au putut finanţa totul singuri, dar Dumnezeu i-a îndemnat pe mai mulţi prieteni să îi ajute să crească şi să extindă numărul acestui tip de seminar.

  Rosella a murit în anul 1988. Înainte ca Marvin să treacă la odihnă, în 1999, deja funcţionau zece seminare permanente în Africa, care aveau un rol semnificativ în creşterea rapidă a bisericii. Nenumărate suflete vor ajunge în Împărăţie datorită viziunii, sacrificiului şi generozităţii lui Marvin, Rosella şi Faye McColpin, dar şi a sponsorilor care li s-au alăturat în instruirea următoarei generaţii de lucrători.

  Date Thomas, Statele Unite ale America

  Instruit pentru succes - 2016. Deşi a crescut ca adventist de ziua a şaptea, Marvin s-a lăsat atras de muzică şi de cluburile de noapte. Când a hotărât să se întoarcă la biserică, el a adus-o cu el pe Rosella, prietena lui neadventistă. Într-un Sabat, prezentările s-au centrat pe evanghelizarea prin literatură. S-au căsătorit curând şi...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...