Instruit pentru succes

  „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

  Deşi a crescut ca adventist de ziua a şaptea, Marvin s-a lăsat atras de muzică şi de cluburile de noapte. Când a hotărât să se întoarcă la biserică, el a adus-o cu el pe Rosella, prietena lui neadventistă. Într-un Sabat, prezentările s-au centrat pe evanghelizarea prin literatură. S-au căsătorit curând şi au început să lucreze în colportaj, deşi nu erau încă botezaţi şi încă mai consumau carne de porc. Nu erau prea bine instruiţi şi nici încurajaţi, dar Rosella a făcut din evanghelizarea prin literatură o adevărată carieră. Marvin nu s-a descurcat foarte bine, aşa că şi-a ales un alt domeniu de lucru.

  Marvin şi Rosella au descoperit că mulţi oameni se alăturau lucrării cu literatură cu speranţe mari, dar nu primeau multă instruire. Ei au început să viseze la înfiinţarea unor centre profesionale de instruire pentru evangheliştii cu literatură şi au lucrat din greu pentru a transforma visul în realitate.

  Acest concept a mai fost testat în 1970, în Africa, şi la începutul anilor ’80, s-a construit primul seminar pentru lucrarea cu literatură, în Filipine. În urma acestor programe, abandonul în rândul evangheliştilor cu literatură din acele zone a scăzut semnificativ, iar numărul de vânzări şi de suflete câştigate a crescut.

  În 1987, Rosella şi Marvin l-au ajutat pe Paul Cordray să deschidă un centru de instruire în Canada. Apoi s-a înfiinţat un seminar pentru lucrarea cu literatură în Rwanda. Desigur, nu au putut finanţa totul singuri, dar Dumnezeu i-a îndemnat pe mai mulţi prieteni să îi ajute să crească şi să extindă numărul acestui tip de seminar.

  Rosella a murit în anul 1988. Înainte ca Marvin să treacă la odihnă, în 1999, deja funcţionau zece seminare permanente în Africa, care aveau un rol semnificativ în creşterea rapidă a bisericii. Nenumărate suflete vor ajunge în Împărăţie datorită viziunii, sacrificiului şi generozităţii lui Marvin, Rosella şi Faye McColpin, dar şi a sponsorilor care li s-au alăturat în instruirea următoarei generaţii de lucrători.

  Date Thomas, Statele Unite ale America

  Instruit pentru succes - 2016. Deşi a crescut ca adventist de ziua a şaptea, Marvin s-a lăsat atras de muzică şi de cluburile de noapte. Când a hotărât să se întoarcă la biserică, el a adus-o cu el pe Rosella, prietena lui neadventistă. Într-un Sabat, prezentările s-au centrat pe evanghelizarea prin literatură. S-au căsătorit curând şi...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.