Ars, dar nu mistuit

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmii 46:1)

Într-o zi de vineri, pe 22 iulie 2011, cerul era luminos, nu era niciun nor şi nici vânt. Totul era liniştit. Părea o zi frumoasă, plină de speranţă, dar umbra morţii aştepta la uşa mea. După devoţiunea de dimineaţă şi după rugăciune, am plecat la lucru. Ca de obicei, aveam stabilite nişte întâlniri pentru a prezenta noile cărţi unor posibili clienţi. După ce am vizitat câţiva clienţi pe drumul spre Clercine, am luat-o pe drumul spre Delmas, unde am fost victima unui accident grav.

Fiind ora prânzului, am hotărât să opresc la un restaurant pe care îl ştiam. În timp ce aşteptam comanda, un cablu electric de mare voltaj, care era chiar deasupra mea, s-a rupt şi a căzut peste mine. Imediat mi-am pierdut cunoştinţa. După câteva zile de inconştienţă în spital, mi-am revenit şi am putut vedea că 90% din corpul meu era acoperit de bandaje. Când au auzit că eram conştient, oamenii au venit să mă viziteze la spital. Cei care au asistat la accident mi-au spus că faţa, mâinile şi spatele se transformaseră într-o torţă înflăcărată, după ce am fost lovit de cablu. Nimeni nu credea că aveam să supravieţuiesc, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru mine. După două luni petrecute în Spitalul Bernard Meuz, Îl pot lăuda că organismul meu şi-a revenit! În timpul acestui accident tragic, Dumnezeu a fost cu mine. El este întotdeauna cu slujitorii Lui, chiar în mijlocul focului, Îl voi lăuda pe Domnul pentru tot ce a făcut pentru mine şi familia mea pe durata celor două luni de recuperare în spital. Bunătatea Domnului întrece orice măsură!

Poate că nu ştim sau nu înţelegem întotdeauna de ce ni se întâmplă unele lucruri rele, în special atunci când lucrăm pentru El, dar putem să credem că El este credincios în împlinirea făgăduinţelor Lui. Aş vrea să spun fiecărui lucrător care lucrează în via Sa să nu uite că nu e singur niciodată. Să continuăm să fim curajoşi în faţa dificultăţilor şi a provocărilor. El este „adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” Îndurările Lui trec dincolo de mormânt, dacă aceasta va fi partea noastră.

Remy Thermonifils, Haiti

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video