Ars, dar nu mistuit

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmii 46:1)

Într-o zi de vineri, pe 22 iulie 2011, cerul era luminos, nu era niciun nor şi nici vânt. Totul era liniştit. Părea o zi frumoasă, plină de speranţă, dar umbra morţii aştepta la uşa mea. După devoţiunea de dimineaţă şi după rugăciune, am plecat la lucru. Ca de obicei, aveam stabilite nişte întâlniri pentru a prezenta noile cărţi unor posibili clienţi. După ce am vizitat câţiva clienţi pe drumul spre Clercine, am luat-o pe drumul spre Delmas, unde am fost victima unui accident grav.

De același autor

Fiind ora prânzului, am hotărât să opresc la un restaurant pe care îl ştiam. În timp ce aşteptam comanda, un cablu electric de mare voltaj, care era chiar deasupra mea, s-a rupt şi a căzut peste mine. Imediat mi-am pierdut cunoştinţa. După câteva zile de inconştienţă în spital, mi-am revenit şi am putut vedea că 90% din corpul meu era acoperit de bandaje. Când au auzit că eram conştient, oamenii au venit să mă viziteze la spital. Cei care au asistat la accident mi-au spus că faţa, mâinile şi spatele se transformaseră într-o torţă înflăcărată, după ce am fost lovit de cablu. Nimeni nu credea că aveam să supravieţuiesc, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru mine. După două luni petrecute în Spitalul Bernard Meuz, Îl pot lăuda că organismul meu şi-a revenit! În timpul acestui accident tragic, Dumnezeu a fost cu mine. El este întotdeauna cu slujitorii Lui, chiar în mijlocul focului, Îl voi lăuda pe Domnul pentru tot ce a făcut pentru mine şi familia mea pe durata celor două luni de recuperare în spital. Bunătatea Domnului întrece orice măsură!

Poate că nu ştim sau nu înţelegem întotdeauna de ce ni se întâmplă unele lucruri rele, în special atunci când lucrăm pentru El, dar putem să credem că El este credincios în împlinirea făgăduinţelor Lui. Aş vrea să spun fiecărui lucrător care lucrează în via Sa să nu uite că nu e singur niciodată. Să continuăm să fim curajoşi în faţa dificultăţilor şi a provocărilor. El este „adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” Îndurările Lui trec dincolo de mormânt, dacă aceasta va fi partea noastră.

Remy Thermonifils, Haiti

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ars, dar nu mistuit - 2016. Într-o zi de vineri, pe 22 iulie 2011, cerul era luminos, nu era niciun nor şi nici vânt. Totul era liniştit. Părea o zi frumoasă, plină de speranţă, dar umbra morţii aştepta la uşa mea. După devoţiunea de dimineaţă şi după rugăciune, am plecat la lucru. Ca de obicei, aveam stabilite nişte întâlniri pentru a... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.