L-a găsit pe Dumnezeu în închisoare

„Şi un lepros s-a apropiat de El, I s-a închinat şi l-a zis: Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.” (Matei 8:2)

Abiel Lesson Mchenga a început să lucreze, în 1976, ca grefier la Tribunalul municipiului Zomba. Din viaţa lui făceau parte băutura, ţigările şi femeile. Nu avea timp pentru Hristos. În 1980, un audit făcut în biroul lui a dezvăluit că delapidase o sumă mare de bani. A fost judecat şi condamnat la 14 ani de muncă silnică.

Viaţa în închisoare era aproape de nesuportat din cauza porţiilor limitate de hrană, a celulelor supraaglomerate şi a răspândirii rapide a bolilor, cum ar fi râia. Majoritatea colegilor lui de celulă erau infractori înrăiţi. Pentru ei, închisoarea era a doua casă şi părea că nu le pasă de situaţia în care se aflau. Dar lucrurile nu stăteau aşa şi în cazul lui Abiel. El simţea că locul lui nu e în închisoare şi regreta acum ce făcuse. Se simţea fără speranţă. Era sigur că nimănui nu îi păsa de el.

După o lună petrecută în închisoare, Abiel a primit nişte cărţi, care fuseseră donate închisorii de un evanghelist cu literatură, printre care Tragedia Veacurilor şi versiunea Chichewa a The Bible Made Plain („Biblia pe înţelesul tuturor”), Calea către Hristos şi Light în Darkness („Lumină în întuneric”). După ce a citit cărţile, Abiel şi-a dat seama că era un păcătos care avea nevoie de un Mântuitor. Când a descoperit adevărul despre Sabat, el s-a hotărât să păzească Sabatul chiar în închisoare. S-a împrietenit cu nişte deţinuţi din închisoare care deveniseră adventişti şi a început să se închine împreună cu ei. Mai târziu, a fost botezat de pastorul bisericii din apropiere.

Abiel le-a cerut prietenilor lui în Hristos să se roage pentru reducerea pedepsei lui, ca să poată ieşi din închisoare şi să Îi slujească Domnului. Ei i s-au alăturat în rugăciune şi Dumnezeu a răspuns. Pedeapsa lui a fost redusă la opt ani şi apoi din nou la trei ani. Răspunsul lui Dumnezeu l-a umplut de bucurie.

După ce a fost eliberat din închisoare, în 1985, Abiel s-a alăturat lucrării de colportaj, deoarece Dumnezeu Se folosise de această lucrare pentru a-i salva viaţa. Acum este evanghelist cu literatură în Malawi. Îi place foarte mult să ofere cărţile care schimbă viaţa tuturor celor care le citesc.

Goodwell Nakawole, Malawi

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video