L-a găsit pe Dumnezeu în închisoare

  „Şi un lepros s-a apropiat de El, I s-a închinat şi l-a zis: Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.” (Matei 8:2)

  Abiel Lesson Mchenga a început să lucreze, în 1976, ca grefier la Tribunalul municipiului Zomba. Din viaţa lui făceau parte băutura, ţigările şi femeile. Nu avea timp pentru Hristos. În 1980, un audit făcut în biroul lui a dezvăluit că delapidase o sumă mare de bani. A fost judecat şi condamnat la 14 ani de muncă silnică.

  Viaţa în închisoare era aproape de nesuportat din cauza porţiilor limitate de hrană, a celulelor supraaglomerate şi a răspândirii rapide a bolilor, cum ar fi râia. Majoritatea colegilor lui de celulă erau infractori înrăiţi. Pentru ei, închisoarea era a doua casă şi părea că nu le pasă de situaţia în care se aflau. Dar lucrurile nu stăteau aşa şi în cazul lui Abiel. El simţea că locul lui nu e în închisoare şi regreta acum ce făcuse. Se simţea fără speranţă. Era sigur că nimănui nu îi păsa de el.

  După o lună petrecută în închisoare, Abiel a primit nişte cărţi, care fuseseră donate închisorii de un evanghelist cu literatură, printre care Tragedia Veacurilor şi versiunea Chichewa a The Bible Made Plain („Biblia pe înţelesul tuturor”), Calea către Hristos şi Light în Darkness („Lumină în întuneric”). După ce a citit cărţile, Abiel şi-a dat seama că era un păcătos care avea nevoie de un Mântuitor. Când a descoperit adevărul despre Sabat, el s-a hotărât să păzească Sabatul chiar în închisoare. S-a împrietenit cu nişte deţinuţi din închisoare care deveniseră adventişti şi a început să se închine împreună cu ei. Mai târziu, a fost botezat de pastorul bisericii din apropiere.

  Abiel le-a cerut prietenilor lui în Hristos să se roage pentru reducerea pedepsei lui, ca să poată ieşi din închisoare şi să Îi slujească Domnului. Ei i s-au alăturat în rugăciune şi Dumnezeu a răspuns. Pedeapsa lui a fost redusă la opt ani şi apoi din nou la trei ani. Răspunsul lui Dumnezeu l-a umplut de bucurie.

  După ce a fost eliberat din închisoare, în 1985, Abiel s-a alăturat lucrării de colportaj, deoarece Dumnezeu Se folosise de această lucrare pentru a-i salva viaţa. Acum este evanghelist cu literatură în Malawi. Îi place foarte mult să ofere cărţile care schimbă viaţa tuturor celor care le citesc.

  Goodwell Nakawole, Malawi

  L-a găsit pe Dumnezeu în închisoare - 2016. Abiel Lesson Mchenga a început să lucreze, în 1976, ca grefier la Tribunalul municipiului Zomba. Din viaţa lui făceau parte băutura, ţigările şi femeile. Nu avea timp pentru Hristos. În 1980, un audit făcut în biroul lui a dezvăluit că delapidase o sumă mare de bani. A fost judecat şi condamnat la 14 ani de muncă silnică.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...