În căutarea Bisericii Adventiste

„Scoală-te, coboarâ-te şi du-te cu ei fără şovăire, căci Eu i-am trimis.” (Faptele Apostolilor 10:20)

Tocmai se încheiase o campanie de evanghelizare în oraşul Novokuznetsk, Siberia, şi un tânăr pe nume Dimitry a fost botezat. L-am întrebat cum a ajuns să cunoască Biserica Adventistă, iar el mi-a spus povestea lui.

Cineva i-a dat lui Dimitry o carte religioasă, pe care a citit-o şi i-a plăcut foarte mult. A căutat, dar nu a găsit adresa distribuitorului scrisă în carte. Timpul a trecut şi, într-o zi, un prieten din Biserica Penticostală l-a invitat la serviciul lor de închinare. El a refuzat. Prietenul lui a început să aducă împreună cu el şi alţi prieteni, în încercarea de a-l convinge pe Dimitry să viziteze această biserică. Dar Dimitry a spus că Biserica Penticostală învăţa lucruri care nu erau în conformitate cu ceea ce citea el în cartea pe care o avea, aşa că nu avea de gând să meargă.

Într-o zi, întorcându-se de la muncă, Dimitry a întâlnit o femeie care vindea cărţi într-una din pieţele locale. A cumpărat The Third Millennium („Al treilea mileniu”), de Alejandro Bulion. Din această carte, Dimitry a aflat de Editura Izvorul Vieţii şi de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. După ce a citit cartea, a început să caute o biserică adventistă.

Cam în acea perioadă, un bărbat a venit acasă la Dimitry şi l-a invitat să participe la o serie de întâlniri de evanghelizare.

– Nu voi merge în acel loc, deoarece eu caut Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, i-a spus Dimitry bărbatului.

– Vino, îţi voi arăta această biserică, i-a spus bărbatul, surprins.

Boris Protasevich era bărbatul şi noul pastor adventist din oraş. În ultima zi înainte de începerea campaniei, Boris s-a hotărât să cunoască mai bine oraşul şi s-a alăturat membrilor bisericii în distribuirea invitaţiilor. Cu acea ocazie, a ajuns la casa lui Dimitry, apoi au mers împreună spre clădirea unde aveau să se ţină întâlnirile.

Dimitry a participat la întâlniri, L-a acceptat pe Isus Hristos şi adevărurile Bibliei şi a fost botezat. Acum Îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru cărţile care l-au condus în biserica rămăşiţei.

Lubov Kozlova, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video