În căutarea Bisericii Adventiste

„Scoală-te, coboarâ-te şi du-te cu ei fără şovăire, căci Eu i-am trimis.” (Faptele Apostolilor 10:20)

Tocmai se încheiase o campanie de evanghelizare în oraşul Novokuznetsk, Siberia, şi un tânăr pe nume Dimitry a fost botezat. L-am întrebat cum a ajuns să cunoască Biserica Adventistă, iar el mi-a spus povestea lui.

Cineva i-a dat lui Dimitry o carte religioasă, pe care a citit-o şi i-a plăcut foarte mult. A căutat, dar nu a găsit adresa distribuitorului scrisă în carte. Timpul a trecut şi, într-o zi, un prieten din Biserica Penticostală l-a invitat la serviciul lor de închinare. El a refuzat. Prietenul lui a început să aducă împreună cu el şi alţi prieteni, în încercarea de a-l convinge pe Dimitry să viziteze această biserică. Dar Dimitry a spus că Biserica Penticostală învăţa lucruri care nu erau în conformitate cu ceea ce citea el în cartea pe care o avea, aşa că nu avea de gând să meargă.

Într-o zi, întorcându-se de la muncă, Dimitry a întâlnit o femeie care vindea cărţi într-una din pieţele locale. A cumpărat The Third Millennium („Al treilea mileniu”), de Alejandro Bulion. Din această carte, Dimitry a aflat de Editura Izvorul Vieţii şi de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. După ce a citit cartea, a început să caute o biserică adventistă.

Cam în acea perioadă, un bărbat a venit acasă la Dimitry şi l-a invitat să participe la o serie de întâlniri de evanghelizare.

De același autor

– Nu voi merge în acel loc, deoarece eu caut Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, i-a spus Dimitry bărbatului.

– Vino, îţi voi arăta această biserică, i-a spus bărbatul, surprins.

Boris Protasevich era bărbatul şi noul pastor adventist din oraş. În ultima zi înainte de începerea campaniei, Boris s-a hotărât să cunoască mai bine oraşul şi s-a alăturat membrilor bisericii în distribuirea invitaţiilor. Cu acea ocazie, a ajuns la casa lui Dimitry, apoi au mers împreună spre clădirea unde aveau să se ţină întâlnirile.

Dimitry a participat la întâlniri, L-a acceptat pe Isus Hristos şi adevărurile Bibliei şi a fost botezat. Acum Îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru cărţile care l-au condus în biserica rămăşiţei.

Lubov Kozlova, Rusia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

În căutarea Bisericii Adventiste - 2016. Tocmai se încheiase o campanie de evanghelizare în oraşul Novokuznetsk, Siberia, şi un tânăr pe nume Dimitry a fost botezat. L-am întrebat cum a ajuns să cunoască Biserica Adventistă, iar el mi-a spus povestea lui. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.