Lucrează, roagă-te şi aşteaptă!

„Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” (Plângerile lui leremia 3:26)

În urmă cu doi ani, lucram în Borşa şi recomandam diverse cărţi persoanelor cu care mă întâlneam. Într-un magazin, o vânzătoare s-a arătat interesată de cărţile mele şi mi-a cerut să mă întorc pe la ea când aveam ceva nou. Acolo am întâlnit-o şi pe proprietară. La început, a fost destul de reticentă, dar după o vizită prietenoasă, în care i-am verificat tensiunea arterială, ea s-a mai muiat puţin şi am încurajat-o să cumpere cărţi. Am sfătuit-o să cumpere Tragedia Veacurilor şi a fost de acord. Mai târziu, când am vizitat-o din nou, am aflat că provenea dintr-o familie de catolici şi era foarte zeloasă în credinţa ei. De fapt, la vârsta de 18 ani, mersese la o şcoală de călugăriţe la Roma. După trei luni petrecute acolo, a auzit ceva asemenea unui glas care îi spunea că ar trebui să plece de la şcoală. Dumnezeu avea alte planuri pentru ea.

Iarna trecută am vizitat-o din nou şi pe faţa ei am putut citi pace. Mi-a cerut să o vizitez şi altă dată şi să aduc mai multe cărţi religioase. A trecut ceva vreme până am reuşit să mă întorc în acel oraş dar, în cele din urmă, ne-am întâlnit din nou şi părea foarte fericită să mă vadă. Mi-a spus că mă aşteptase, pentru că voia să meargă la biserica mea. În Sabatul următor, am mers împreună la biserica adventistă din oraşul ei şi, de atunci, nu a mai lipsit în niciun Sabat. Mi-a spus că, citind Tragedia Veacurilor, a văzut multe asemănări între experienţa lui Martin Luther şi experienţa ei. Acest lucru a motivat-o să citească întreaga carte.

De același autor

Acum parcurge studiile biblice prin corespondenţă de la Sola Scriptura şi se pregăteşte pentru botez. Are un spirit misionar entuziast. Mi-a cerut să îi dau câteva cărţi pentru a le vinde în magazinul ei. Se roagă pentru soţul şi părinţii ei, ca să Îl accepte pe Mântuitorul.

Să avem şi noi speranţa, răbdarea şi credinţa de care e nevoie în relaţia personală cu Domnul şi în aspiraţiile noastre pentru ceilalţi. Fie ca orice carte Tragedia Veacurilor să fie folosită ca un instrument pentru a schimba inimi şi a modela destine pentru împărăţia Sa.

Maria Tomoiagă, România

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Lucrează, roagă-te şi aşteaptă! - 2016. În urmă cu doi ani, lucram în Borşa şi recomandam diverse cărţi persoanelor cu care mă întâlneam. Într-un magazin, o vânzătoare s-a arătat interesată de cărţile mele şi mi-a cerut să mă întorc pe la ea când aveam ceva nou. Acolo am întâlnit-o şi pe proprietară. La început, a fost destul de reticentă, dar... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.