Atâta timp cât Dumnezeu conduce

„Când vă vor duce înaintea (…) dregătorilor şi înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijoraţi (…) ce veţi vorbi, căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiţi.” (Luca 12:11,12)

Într-o dimineaţă, am plecat de acasă pe la ora 6:30. Am fost luată de un camion care transporta marfă la piaţă, însă nu am mers prea departe şi am fost opriţi de poliţie. Spre spaima mea, toţi bărbaţii au fugit şi m-au lăsat singură. Am fost dusă la Secţia de poliţie, unde mi-au cerut să plătesc o taxă şi să aştept ziua audierii. Atunci am aflat că acel camion transporta ilegal bunuri. Când am ajuns la tribunal, am folosit ocazia pentru a le vinde cărţi oamenilor de acolo, în timp ce aşteptam începerea procesului. Când a ajuns judecătorul, am observat că era un client de-al meu căruia îi vândusem cărţi în trecut. Îl laud pe Dumnezeu pentru că judecătorul m-a eliberat şi astfel am putut să continui să vând cărţi pentru Dumnezeu.

Într-o zi, am mers la o şcoală şi am vorbit cu profesorii în cancelarie. Le-am explicat adevărul din Biblie cât de bine am putut şi am vândut şi câteva cărţi. Apoi am auzit o voce aspră în spatele meu, spunând: „Vă rog, aici este cancelarie şi, dacă doriţi să predicaţi, mergeţi la biserică. Fiecare are religia lui – nu vă aduceţi religia dumneavoastră aici.” A chemat paza să mă însoţească până la ieşire şi mi-a spus să nu mă mai întorc. Mi s-a interzis să mă întorc şi pentru banii pe care trebuia să îi mai încasez.

După o vreme, la acea şcoală s-au întâmplat lucruri ciudate: incendii misterioase, lupte între elevi şi alte incidente care nu puteau fi explicate. Profesorii credeau că un duh rău chinuia şcoala şi îl acuzau pe director pentru toate acestea. L-au acuzat că altora le-a permis să vândă bunuri în şcoală, dar a alungat-o pe femeia care era o slujitoare a Domnului. Ei doreau ca eu să mă întorc şi să mă rog pentru şcoală. Am fost chemată şi m-am rugat pentru profesori şi pentru elevi. Din nou, profesorii au cumpărat cărţi de la mine şi de atunci, în şcoală a domnit pacea.

Dumnezeu este cu noi atunci când facem lucrarea Sa. Dacă Îl lăsăm pe Dumnezeu să conducă, Duhul Sfânt ne va ajuta să facem faţă provocărilor. El scoate ceva bun chiar şi din situaţii imposibile.

Florence Bosire, Kenya

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video