Fă-L cunoscut pe Hristos

  „Isus a văzut o gloată mare, I s-a făcut milă de ea.” (Matei 14:14)

  Fiecare evanghelist cu literatură îşi începe ziua cu speranţa că va vinde mai mult decât în ziua precedentă. Fiecare sonerie îl face pe lucrător să fie neliniştit din cauza răspunsului necunoscut pe care îl aduc paşii care se apropie. Aşteptările noastre cresc atunci când un client deschide uşa cu un zâmbet pe faţă şi inima noastră se luminează în speranţa unei vânzări.

  Într-o zi, încercând să mă hotărăsc de unde să încep, am observat că una din uşi era deschisă. M-am apropiat, dar înainte de a apuca să bat la uşă, am fost întâmpinat de o doamnă cu un zâmbet larg. Asta e o vânzare, mă gândeam eu. Deja şi-a deschis inima faţă de mine.

  După o prezentare scurtă, am observat că ochii doamnei au început să se umple de lacrimi. Acum mă întrebam dacă am spus ceva greşit. Mi-a spus că era în faza finală a unei lupte lungi şi dureroase cu cancerul. Plângea deoarece îşi dădea seama că eu îmi câştigam existenţa din vânzări şi ea nu avea cum să mă ajute, pentru că nu lucrase de multă vreme. Nu îşi permitea să cumpere cărţi, chiar dacă i se păreau interesante.

  Această experienţă m-a făcut să-mi dau seama că eu am încercat să îi vând cărţi pentru binele meu. Şi totuşi nevoile ei erau mult mai mari decât ale mele. Avea nevoie cu disperare de o sănătate mai bună şi în ochii ei am putut citi teama, gândindu-se că avea să înfrunte moartea în viitorul apropiat. Ştiam că ea avea nevoie de Isus mai mult decât de o carte despre natură sau cu reţete. Am scos din geantă Calea către Hristos şi Cel mai bogat om al peşterii şi i le-am dăruit gratuit. M-am gândit că poate ea nu va mai avea o altă ocazie de a-L întâlni pe Hristos, iar responsabilitatea mea ca misionar era să îi fac cunoştinţă cu Mântuitorul.

  Colegi colportori, noi nu trebuie să uităm care este misiunea noastră, aceea de a-L face cunoscut pe Hristos oamenilor. Poate că va trebui să facem un efort în plus fără să fim plătiţi, dar poate că acel efort va salva un suflet. Cel care ne ajută să vindem 17 cărţi într-o zi este şi Cel care ne oferă mângâiere atunci când vindem o singură carte. El este acelaşi Domn care doreşte ca noi să Îl facem cunoscut celor care mor în păcat.

  Daniel Mbugua Ngugi, Kenya (lucrează în Norvegia)

  Fă-L cunoscut pe Hristos - 2016. Fiecare evanghelist cu literatură îşi începe ziua cu speranţa că va vinde mai mult decât în ziua precedentă. Fiecare sonerie îl face pe lucrător să fie neliniştit din cauza răspunsului necunoscut pe care îl aduc paşii care se apropie. Aşteptările noastre cresc atunci când un client deschide uşa cu un zâmbet pe faţă şi inima noastră se luminează în speranţa unei vânzări.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...