Un nebun care caută harul lui Dumnezeu

Toţi au fost cuprinşi de spaimă şi ziceau unii către alţii: „Ce înseamnă lucrul acesta? El porunceşte cu stăpânire şi cu putere duhurilor necurate, şi ele ies afară!” (Luca 4:36)

Într-o duminică dimineaţa, am mers la o biserică anglicană pentru a expune cărţile la intrare. După ce am aranjat cărţile într-un mod atractiv, m-am aşezat şi am aşteptat ca membrii din biserică să iasă şi să se uite peste ele. Am stat acolo toată dimineaţa, dar nimeni nu părea interesat. A venit doar un domn care a cumpărat o Biblie mică pentru copii. Era prima ocazie în care mergeam cu cărţi la acea biserică şi nu eram sigură care era problema. I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute. În acea biserică se ţineau, de obicei, trei slujbe în fiecare duminică, dar se făcuse deja ora 1 şi eu încă aşteptam clienţi.

În timp ce aşteptam, un om care arăta înfricoşător a venit direct spre mine şi spre cărţi. Am fost atât de speriată, încât am vrut să strig după ajutor, dar nu am vrut să deranjez serviciul divin. Am rostit o rugăciune. Eram destul de panicată, dar am arătat că sunt calmă şi mi-am pus o mască curajoasă. Când a ajuns la masă, a început să pună mâna pe fiecare carte. Credeam că le va rupe sau cel puţin le va murdări. M-am rugat: „Doamne, acestea sunt cărţile Tale. Dacă acest om le distruge, este problema Ta. Tu m-ai chemat să fiu aici şi să fac lucrarea Ta.”

De același autor

După câteva minute, şi-a dat jos încălţămintea şi a intrat în biserică. A stat acolo o vreme. Când a apărut din nou, a luat cartea God’s Little Book of Grace („Carte despre harul lui Dumnezeu”) şi m-a întrebat cât costă. M-a întrebat dacă putea să ia cartea. Crezând că o voia gratuit, i-am spus: „Da, o poţi lua dacă ai bani.” Spre surprinderea mea, a desfăcut o pungă murdară de plastic care era împachetată ca o minge. După ce a îndepărtat mai multe straturi, a luat câteva bacnote şi mi le-a dat. Eu i-am dat cartea şi el a pus-o în acea pungă de plastic, după care a plecat.

Dacă un nebun chinuit de duhuri vrea să afle mai multe despre harul lui Dumnezeu, cu cât mai mult ar trebui să îmi doresc eu harul uimitor al lui Dumnezeu? Atunci şi acolo, mi-am reînnoit angajamentul meu faţă de Dumnezeu, dându-mi seama că şi experienţele înfricoşătoare pot fi folosite pentru a ne aduce mai aproape de El.

Rebecca Nantamu, Uganda

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un nebun care caută harul lui Dumnezeu - 2016. Într-o duminică dimineaţa, am mers la o biserică anglicană pentru a expune cărţile la intrare. După ce am aranjat cărţile într-un mod atractiv, m-am aşezat şi am aşteptat ca membrii din biserică să iasă şi să se uite peste ele. Am stat acolo toată dimineaţa, dar nimeni nu părea interesat. A venit doar un domn care... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.