Îndrăzneală sfântă

Toţi s-au umplut de Duhul Sfânt şi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneala. (Faptele Apostolilor 4:31)

„Chiar când eşti pe punctul să renunţi, atunci se întâmplă ceva”, spune Constance Mlondiwa. Aceasta este una din lecţiile pe care le-am învăţat, printre altele, în lucrarea de evanghelizare prin literatură. „Am învăţat această lecţie într-un mod uimitor, într-o zi, pe când făceam colportaj din uşă în uşă în Kliptown”, îşi aminteşte fosta profesoară, acum în vârstă de 63 de ani.

„Familie după familie, toate au refuzat să mă asculte şi să le prezint cărţile”, spune ea. Era atât de frustrant, încât s-a gândit să încheie ziua şi să se întoarcă acasă. Dar a ajuns totuşi la o casă care a făcut diferenţa în acea zi.

„Dintr-o casă a ieşit o femeie care, de cum m-a văzut de la depărtare, a strigat: «Orice ai vinde, nu sunt interesată»”, îşi aminteşte Connie. Şi pentru că nu era dispusă să lase această ocazie să îi scape, Connie i-a spus femeii că voia să discute cu ea ceva despre sănătate. „Nu e nimic în neregulă cu mine”, i-a răspuns femeia.

De același autor

Connie era pe cale să renunţe când, din senin, a întrebat-o cum stă cu fumatul. Nu ştie de unde a avut curajul să spună acest lucru cu îndrăzneala cu care a spus-o, dar a făcut-o pe femeie să se oprească.

Apoi femeia a întrebat-o: „Ce e cu fumatul? E ceva greşit?” Apoi a invitat-o pe Connie în casă şi acolo i-a vorbit despre pericolul fumatului şi despre cum putea să renunţe la acest obicei, dacă voia. Aşa a început o prietenie care durează şi astăzi.

„De la mesajul sănătăţii, am trecut la lucruri spirituale,” spune Connie cu un zâmbet. În cele din urmă, ea şi-a înscris clienta la cursurile biblice prin corespondenţă Vocea Profeţiei şi de curând le-a terminat. Femeia a înţeles că Sabatul zilei a şaptea este ziua de odihnă şi importanţa botezului prin scufundare, două subiecte pe care odată le credea total irelevante. Clienta lui Connie a prezentat-o şi altor două prietene de-ale ei, care au cumpărat cărţi de sănătate de la ea.

Connie îşi încheie povestea plină de încredere: „Am văzut mâna lui Dumnezeu în faptul că prietena mea a descoperit adevărul şi ştiu că e o chestiune de timp până când va fi condusă să ia o hotărâre.”

Gift Mweemba, Africa de Sud

Comentariile sunt închise

Îndrăzneală sfântă 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.