Doar nişte vizite

Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui. (Maleahi 4:2)

Ravindra Sahay este evanghelist cu literatură şi munceşte din greu. În fiecare zi îl poţi vedea pe bicicletă, livrând cărţi în oraşul Chirala, un oraş de coastă din sud-estul Indiei, cu jumătate de milion de locuitori. El le duce clienţilor săi cărţi mari şi mici, reviste şi broşuri. Este un adventist de ziua a şaptea devotat, care crede în misiunea lui de a propovădui Evanghelia prin cuvântul scris.

Nagamma este de religie hindusă şi locuieşte în oraşul Chirala. „În timpul programului de evanghelizare a cincizeci de sate, am invitat-o şi pe Nagamma şi familia ei să participe la întâlniri”, spune Ravindra, „dar ea a refuzat, deoarece preferau să meargă la templele hinduse şi să se roage la zeii lor.”

Dar asta nu l-a oprit pe Ravindra să continue să o viziteze pe Nagamma şi pe familia ei. Au păstrat legătura şi el se ruga pentru ei. Recent, a început să studieze Biblia cu ei şi să le vorbească despre natura marelui Dumnezeu al Cerurilor şi al pământului. Dar cum s-au cunoscut? El le-a dăruit cărţi gratuit.

Într-o zi, Nagamma a mers la parcela ei semănată cu orez. Pe drumul de întoarcere spre casă, a călcat pe o insectă, care a muşcat-o. Ea a neglijat acel incident şi şi-a continuat activităţile în acea seară. Spre surpriza ei, dimineaţa s-a trezit cu piciorul umflat şi cu dureri. S-a dus la un doctor, iar acesta i-a prescris un tratament, dar fără niciun rezultat. Durerea şi umflătura au rămas la fel. Niciuna nu dădea semne de retragere. Apoi, un evanghelist cu literatură i-a făcut o vizită. El i-a spus despre dragostea lui Isus şi a invitat-o să creadă în El. Acesta s-a rugat pentru vindecarea ei. În doar o săptămână, umflătura s-a retras şi durerea a încetat. Nagamma L-a lăudat pe Dumnezeul Cerurilor.

După ce a continuat să studieze cu Ravinda, Nagamma L-a invitat în cele din urmă pe Isus să locuiască în inima ei şi a primit botezul. Într-adevăr. Soarele Neprihănirii răsărise şi avea „tămăduirea sub aripile Lui”. Puterea Lui este adesea facilitată de nişte vizite simple ale lucrătorilor atenţi şi grijulii ai lui Dumnezeu.

Elisha G. , India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video