Fraţi militari (1)

Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: „Nu te teme, ci vorbeşte şi nu tăcea, căci Eu sunt cu tine.” (Faptele Apostolilor 18:9,10)

Eram ofiţer în Forţele Navale, dar în timpul liber mergeam din uşă în uşă pentru a vinde cărţi religioase. Aveam cu mine o hartă a oraşului şi am străbătut stradă după stradă, vizitând fiecare casă şi fiecare apartament. Majoritatea oamenilor au fost bucuroşi să discute cu mine, dar au fost şi persoane care au reacţionat negativ. La fiecare uşă, Îi ceream lui Dumnezeu să mă ajute să am un impact pozitiv şi să mă protejeze. Sunt recunoscător că Domnul m-a călăuzit exact în locurile în care era nevoie de mine.

Într-o zi, uşa la care am bătut a fost deschisă de un domn în vârstă, care m-a invitat înăuntru pentru a se uita pe cărţile mele. Am observat că era destul de bolnav. Avea o vorbire neinteligibilă şi se uita ciudat la cărţi. Când am văzut că nu ajungem nicăieri, politicos, mi-am luat rămas-bun.

La uşa următoare a răspuns un bărbat masiv, îmbrăcat într-un maieu.

– Ce vrei? m-a întrebat el pe un ton ascuţit.

Şi eu şi colega mea de colportaj, Irina, am fost surprinşi şi, pe moment, nu am ştiut ce să spunem. Ne-a privit suspicios şi a spus cu glas tare:

– Ei bine, de ce tăceţi? Raportaţi!

De același autor

– Pacea să fie în casa dumneavoastră! Suntem din partea Asociaţiei pentru Educaţie, Sănătate şi Familie, i-am spus.

Am repetat acea „parolă” de mai bine de zece ori. Apoi bărbatul ne-a zâmbit şi, în cele din urmă, ne-a salutat aşa cum ofiţerii îi salută pe cei mai mari în grad.

– Suntem aici să vă oferim câteva cărţi despre viaţa de familie şi despre sănătate, a spus Irina, pe când scotea o carte din geantă.

– Sănătatea e un lucru bun, ne-a spus bărbatul, zâmbind. Dar şi mai bine este că nu sunteţi de la poliţie.

– Dar ce are de-a face poliţia cu asta? a întrebat Irina agitată.

– Ori de câte ori se întâmplă ceva rău în cartier, ne-a explicat el, întotdeauna vin la mine cu un mandat de percheziţie, pentru că ei bănuiesc că şi eu sunt complice. Le e greu să creadă că sunt ofiţer în Forţele Navale.

Poliţie – complice – ofiţer maritim? Irina şi cu mine ne întrebam cu ce situaţie ne confruntăm oare!

Andrey Garbarchuk, Rusia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Fraţi militari (1) - 2016. Eram ofiţer în Forţele Navale, dar în timpul liber mergeam din uşă în uşă pentru a vinde cărţi religioase. Aveam cu mine o hartă a oraşului şi am străbătut stradă după stradă, vizitând fiecare casă şi fiecare apartament. Majoritatea oamenilor au fost bucuroşi să discute cu mine, dar au fost şi persoane care au reacţionat negativ. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.