Dumnezeu e gata să ne ajute

  Căci vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam. (Matei 3:9)

  Într-o zi, am fost invitat să vorbesc la ceremonia de absolvire organizată în onoarea celor care terminaseră studiul biblic de la Vocea Profeţiei. Ceremonia era deschisă publicului larg şi erau aşteptaţi mulţi participanţi.

  Membrii din biserica mea au fost invitaţi să ajute la cumpărarea unor cărţi care să fie oferite gratuit vizitatorilor, dar mulţi nu şi-au permis să participe la acest proiect. De aceea, eu am mers înaintea Domnului în rugăciune, căci îmi doream mult să trimit acasă sutele de vizitatori din sală cu cărţi bune, care să le schimbe viaţa. Aşteptând răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunea mea, am oferit o carte directorului unei şcoli care ne-a vizitat biserica într-un Sabat. După ce a răsfoit rapid cartea, a spus că voia mai multe exemplare. Mi-a dat un milion de şilingi tanzanieni (cam 635 de dolari) şi mi-a spus să cumpăr cărţi de aceşti bani şi să le ofer gratuit la ceremonia de absolvire. L-am lăudat pe Domnul pentru răspunsul Său la rugăciunea mea. Dumnezeu a lucrat prin bunătatea acestui om.

  În mod asemănător, Dumnezeu S-a folosit de o femeie pentru a ajunge la oameni de care ea nici măcar nu ştia. Adesea, noi oferim cărţi în dar în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia unui Crăciun, această femeie a întâlnit un bărbat care nu era adventist de ziua a şaptea, aşa că s-a hotărât să îi dea o carte drept cadou de Crăciun. Dar acelui bărbat nu i-a plăcut cartea. Pentru că nu voia să o arunce, i-a dăruit-o altei femei, care a citit-o. Cu ajutorul acelei cărţi, ea a acceptat mesajul lui Dumnezeu şi a primit botezul. Ea a dat cartea altor şase femei şi rezultatul a fost ca o reacţie în lanţ, toate şase s-au convertit şi au fost botezate.

  Când oferim o carte bună, nu putem şti niciodată impactul pe care îl va avea asupra unei vieţi. Dacă nu Îi slujim Domnului ca martori credincioşi, El va chema pe altcineva să facă lucrarea. Să ne rugăm şi să fim credincioşi în a folosi puterea uimitoare a literaturii noastre. Haideţi să fim nişte martori puternici pentru această lume şi să îi îndreptăm pe alţii spre apropiata revenire a lui Hristos.

  Philemon Magezo, Tanzania

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...