Formând legături noi

  Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  În 2010, Prodip Bairagee şi cu mine ne-am hotărât să mergem în colportaj într-o zonă nouă, în apropiere de Universitatea Dhaka. Mai întâi l-am vizitat pe ofiţerul responsabil pentru Secţia de poliţie din apropiere. Apoi am mers la un birou comercial, al cărui proprietar este membru în parlament. În acea zi, proprietarul lipsea, dar am fost întâmpinaţi de fiul lui. I-am arătat cărţile noastre şi el ne-a întrebat dacă avem vreun ecuson sau o scrisoare de referinţă din partea instituţiei noastre. I-am arătat scrisoarea de recomandare pe care o aveam de la sediu, dar el nu a fost mulţumit. Voia să cheme poliţia. I-am spus că deja îl vizitasem pe şeful poliţiei şi că, din când în când, el cumpăra cărţile noastre de sănătate şi educaţie.

  Deşi era puţin supărat, ne-a ascultat. „Domnule, nu suntem terorişti. Suntem membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Suntem buni cetăţeni ai acestei ţări. Mulţi ofiţeri cu funcţii înalte din guvern sunt clienţii noştri.” I-am arătat câteva cărţi de vizită de-ale acestora. După trei ore de explicaţii, într-un final, ne-a crezut. În aceste ore petrecute împreună, am putut să îi prezentăm crezurile adventiste şi principiile de sănătate. La sfârşit, a apreciat munca noastră.

  Lucrarea de evanghelizare prin literatură este specială şi nobilă, deşi aduce multe provocări şi necesită multă muncă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îndurările Sale şi pentru binecuvântările pe care ni le-a dat de când am început să lucrăm, în 1988. Îi mulţumesc pentru răspunsurile la rugăciuni atunci când am fost în nevoie şi că prezenţa Sa a rămas cu mine în timp de pace. Îi mulţumesc şi pentru cei care m-au instruit şi care m-au încurajat să rămân în această lucrare şi să dau tot ce am. Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi face această lucrare până la sfârşitul vieţii mele.

  Ellen White a scris: „Există multe locuri în care glasul pastorului nu poate fi auzit. (…) Literatura noastră trebuie răspândită pretutindeni. (…) Fiecărui lucrător, Domnul Hristos îi promite eficienţă divină, care va face ca eforturile sale să aibă succes.” (Evanghelizarea prin literatură, pp. 4, 5). Făgăduinţele Sale sunt sigure. Asigurarea Sa este reală.

  Moses Mondol, Bangladesh

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...