Incredibila mărturie a unei cărţi mici

Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea. (Filipeni 2:13)

Într-o zi, făcând colportaj, mi-a sunat telefonul. Am răspuns şi de la celălalt capăt mi s-a spus că starea de sănătate a fratelui meu se înrăutăţise, luptându-se cu o boală care îi ameninţa viaţa. Medicamentele prescrise nu aveau niciun efect în starea în care era.

Desigur, voiam să îl ajut şi fizic, şi spiritual. Crezând că poate vrea să citească, am luat o broşură mică, numită Searching for the Day of Rest („În căutarea zilei de odihnă”) şi nişte praf de cărbune, care credeam că îl poate ajuta. Apoi am mers la el acasă.

Ajunsă acolo, am înălţat o rugăciune cu glas tare pentru fratele meu şi apoi l-am rugat să bea acel cărbune. S-a supus. Nu am putut sta mai mult şi de aceea i-am lăsat cartea, recomandându-i să o citească.

De același autor

În ziua următoare, m-a sunat şi m-a întrebat ce era acel praf negru pe care i l-am dat. A consumat din el şi s-a simţit bine instantaneu. Apoi a adăugat: „După ce am citit acea broşură pe care mi-ai lăsat-o, am fost atât de entuziasmat încât nici nu am mai putut să dorm!” Acesta a fost primul indiciu care mi-a arătat că era posibil să fie interesat de lucruri spirituale.

Fratele meu tot nu se simţea bine, dar părea că starea lui se îmbunătăţise, aşa că l-am invitat să vină să studiem Biblia împreună. „Doar de data aceasta”, i-am spus eu, sperând că va accepta să vină. A fost de acord şi a venit împreună cu soţia lui. La acel prim studiu biblic, amândoi şi-au exprimat interesul pentru Biblie. Îl laud pe Dumnezeu pentru puterea unei cărţi, chiar a unei broşuri. E nevoie doar ca nişte oameni să vadă licărirea unui adevăr minunat şi inima lor se va deschide spre lucrurile mai mari.

La scurtă vreme după aceea, fratele şi cumnata mea au primit botezul. Mai târziu, şi cei doi băieţi ai lor au acceptat adevărul şi s-au alăturat părinţilor lor prin botez. Adevărul s-a răspândit şi la alţii în familie, ducând la botezul altor două rude; alte două persoane studiază acum Biblia.

Dumnezeu a lucrat în mine „voinţa şi înfăptuirea” la momentul potrivit. Lăudat să fie Numele Lui!

Mi Sook Go, Coreea de Sud

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Incredibila mărturie a unei cărţi mici - 2016. Într-o zi, făcând colportaj, mi-a sunat telefonul. Am răspuns şi de la celălalt capăt mi s-a spus că starea de sănătate a fratelui meu se înrăutăţise, luptându-se cu o boală care îi ameninţa viaţa. Medicamentele prescrise nu aveau niciun efect în starea în care era. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.