Lumea lui Wayne care evoluează

Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de indurare cu toţi cei ce Te cheamă. (Psalmii 86:5)

Am bătut la uşă şi l-am văzut apoi pe bărbatul care se apropia, cu telefonul în mână. După ce a încheiat discuţia, a deschis uşa, s-a prezentat ca fiind Wayne şi apoi m-a salutat cu o strângere de mână prietenoasă. Mi-am ţinut discursul introductiv, dar el m-a refuzat politicos. Am continuat totuşi să vorbim şi nu după multă vreme am aflat că Wayne era paznicul unei închisori, care slujea ca pastor laic în weekenduri. Apoi mi-a spus cum a părăsit Biserica Catolică pentru a deveni creştin protestant.

Am început să-i povestesc o situaţie recentă în care a trebuit să iau o hotărâre care ţinea de credinţă şi cum Dumnezeu m-a ajutat să iau acea hotărâre. Totuşi, înainte de a termina relatarea, Wayne m-a întrerupt şi a spus:

– Nu pot să cred că tocmai acum îmi povesteşti această întâmplare.

– Wayne, dar nu am terminat, i-am spus eu. Abia acum urmează să îţi spun ce a făcut Dumnezeu.

– Nu, nu înţelegi importanţa la ce îmi povesteşti. Înainte să vii, vorbeam la telefon cu un lider al bisericii. Ei vor ca eu să renunţ la slujba mea şi să devin pastor cu normă întreagă. M-am rugat ca Dumnezeu să îmi spună clar voia Lui în această problemă. Şi acum ai venit să îmi povesteşti întâmplarea ta.

Apoi Wayne mi-a spus cum unele elemente din relatarea mea se potriveau perfect cu rugăciunea din acea dimineaţă.

Am mai vorbit încă o jumătate de oră despre biserica lui. M-am oferit să vin şi să spun povestea pentru copii într-o duminică. Din nou a dat din cap în semn de uimire şi mi-a spus că recent, în comitet, cineva a venit cu propunerea să introducă o povestire pentru copii înaintea serviciului divin. A acceptat oferta mea şi mi-a sugerat să îmi expun cărţile în hol în ziua în care urma să vin pentru povestea copiilor.

Atunci am scos Tragedia Veacurilor şi i-am prezentat-o pe scurt. I-a plăcut şi a cumpărat-o.

În slujba lui Dumnezeu, planurile şi programul nostru nu izbutesc întotdeauna aşa cum am vrea. Dar sunt ocazii în care, aşa cum a fost şi întâlnirea mea cu Wayne, acest lucru ne încurajează şi ne dă curaj şi credinţă pentru a merge mai departe!

Shaun Hepworth, Australia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video