Prin orice mijloc

Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii. (Ioan 12:32)

Evangheliştii cu literatura Maverick Khongphan şi Amber Cotrone mergeau din uşă în uşă. Într-o zi ploioasă de duminică, când au ajuns şi la casa lui Jennifer Randall, care le-a spus că era agnostică şi că „niciodată nu a simţit că Dumnezeu este real.” Bunicii ei baptişti încercaseră în mod constant să o facă să meargă la biserică, dar Jennifer era genul de persoană care trebuia să vadă ca să creadă.

Jennifer a refuzat studiile biblice gratuite oferite de Amber, însă Maverick a invitat-o la o serie de întâlniri de evanghelizare în Ceres, California, menţionând că va avea loc acolo şi o masă. Când Jennifer a exclamat rapid că e vegană, Maverick i-a răspuns: „Toată mâncarea de acolo va fi vegetariană!” Uimită, a spus că se va mai gândi.

Privind înapoi, Jennifer şi-a spus: Ceva îmi spune că trebuie să mă răzgândesc în privinţa studiilor biblice. Acum ştiu că era Duhul Sfânt. Într-adevăr, Jennifer s-a înscris la studii biblice şi a participat şi la campania de evanghelizare. În urma întâlnirilor şi a studierii Bibliei cu Amber, Jennifer a luat hotărârea să se boteze. Această hotărâre, în sine, este o mărturie puternică, dar efectele ei abia urmau să se vadă.

La doar un an după botez, Jennifer s-a hotărât să devină evanghelistă cu literatură. Ea s-a alăturat programului „Youth Rush” din California şi a început să bată din uşă în uşă împreună cu alţi tineri. Vorbind despre experienţa ei în colportaj, Jennifer spune: „Este o mare binecuvântare! Am învăţat atât de multe. Colportajul te ajută să îţi dezvolţi caracterul. Am învăţat să mă încred mai mult în Dumnezeu.”

Noi nu cunoaştem efectele depline ale muncii noastre. Jennifer, prin călăuzirea Duhului Sfânt, a început să atingă vieţi pentru Hristos. Ellen White scria: „Colportorii trebuie să meargă cu Cuvântul lui Dumnezeu. (…) Un singur suflet cu adevărat convertit îi va aduce pe alţii la Hristos. În felul acesta, lucrarea va înainta în teritorii noi.” (Mărturii pentru biserică, voi. 6, p. 315).

Rugăciunea noastră ar trebui să aibă în vedere acel „singur suflet cu adevărat convertit”. Să lucrăm împreună şi să grăbim apropiata revenire a Domnului nostru.

Lisa Manzanares, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video