Atât de bun!

Mai mult preţuieşte pentru mine legea gurii Tale decât o mie de lucruri de aur şi de argint. (Psalmii 119:72)

Într-o zi, micul oraş Poco Verde din Sergipe, Brazilia, a primit un oaspete, un evanghelist cu literatură. În acea perioadă, Virgilio, un frizer, a primit un exemplar din cartea Viaţa lui Iisus. Fiind însetat după Cuvântul lui Dumnezeu, el a citit fiecare cuvânt şi a început să îi înveţe şi pe copiii lui, Rivaldo şi Raimundo, ceea ce citea. La rândul lor, copiii împărtăşeau tot ce învăţau cu prietenii lor. În doar câteva zile, 12 persoane studiau Viaţa lui Iisus şi păzeau Sabatul, fără ca măcar să cunoască Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

Astăzi, în oraşul Poco Verde există o biserică frumoasă care a luat fiinţă ca rezultat al nouă botezuri. Unii dintre convertiţi au devenit misionari, alţii, lideri în biserică. Doi tineri, care înainte visaseră să devină preoţi catolici, au devenit pastori. Unul dintre ei a fost implicat în colportaj o perioadă de 18 ani şi acum are propriile lui experienţe despre oameni care au fost salvaţi prin intermediul literaturii.

Una din clientele tânărului colportor îşi reînnoia mereu abonamentul la Viaţă+Sănătate. În fiecare an, el îi dăruia o carte Viaţa lui Iisus şi ea spunea: „Mi-ai dat această carte şi anul trecut.” Iar el întotdeauna îi răspundea: „Această carte este atât de bună, încât aveţi nevoie de încă una.” Şi tot aşa în fiecare an.

Câţiva ani mai târziu, tânărul, care acum este pastor, a fost abordat de o femeie, care i-a spus: „Eu sunt clienta care avea abonament la Viaţă+Sănătate. Întotdeauna îmi dădeai o carte Viaţa lui Iisus, spunându-mi că această carte este atât de bună încât am nevoie de încă una. Toate celelalte exemplare le-am dăruit altora.” Pastorul a întrebat-o de cartea ei. „Am terminat-o de citit”, a spus. „Ca urmare a citirii acestei cărţi, am devenit liderul Departamentului de Misiune în biserica din cartierul meu. Sunt bucuroasă să te văd din nou şi sunt fericită că pot să îţi mulţumesc.”

Eu sunt acel tânăr. Şi aşa cum acea doamnă mi-a mulţumit mie, eu aş vrea să îi mulţumesc colportorului care a adus pentru prima dată cartea Viaţa lui Iisus în oraşul meu. Acest lucru a dus la înfiinţarea unei biserici adventiste şi mulţi oameni L-au acceptat pe Isus ca Mântuitor al lor.

Valter Santos, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video