Întors din drum

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. (Isaia 55:8)

  De obicei, în luna iulie nu cade niciun strop de ploaie pe coasta Muntenegrului, dar în acea zi era înnorat şi toate semnele indicau că va ploua. Nebojsa şi cu mine ne hotărâserăm că, indiferent cât de nepromiţătoare păreau condiţiile meteo, urma să mergem să lucrăm şi să ajungem la oamenii de pe plajă.

  Aşa că ne-am hotărât să mergem cu maşina până la Kotor. Pe drum, am observat un indicator spre o localitate mică, numită Ljuta, care înseamnă mânie. Într-o izbucnire de moment, am strigat: „Întoarce!” Deşi surprins, Nebojsa a întors repede, dar imediat am dat de un alt indicator, care ne atenţiona că mergeam în direcţia greşită. Şi totuşi ceva îmi spunea că trebuie să mergem la Ljuta. În cele din urmă, am ajuns în acel oraş, dar din altă direcţie.

  Planul nostru era să începem lucrul fiecare dintr-un capăt al plajei şi să ne întâlnim undeva la mijloc. Totuşi vânturile puternice care suflau purtau umbreluţele peste tot şi oamenii plecau de pe plajă. Părea fără sens să rămânem, credeam noi, dar am simţit îndemnul să mergem.

  Acolo, Nebojsa a întâlnit o femeie care a fost încântată când a văzut că el avea cărţi de vânzare. A întrebat dacă se putea uita la ele, iar în timp ce vorbeau, m-am alăturat şi eu conversaţiei. I-am arătat toate cărţile noastre. S-a uitat, pe rând, la toate şi apoi a ales 20 de cărţi, spunând: „Le vreau pe acestea. Sunt nişte cărţi foarte bune şi, după ce le voi citi, le voi dărui prietenei mele de ziua ei.” Printre cărţile pe care le cumpărase erau Viaţa lui Iisus şi Tragedia Veacurilor.

  Dumnezeu ne-a arătat de ce a dorit să mergem pe plajă în acea zi în Ljuta, în ciuda vremii nefavorabile. Nu doar că această femeie va primi binecuvântări din acele cărţi, dar la fel va fi şi cu cei cărora ea le va dărui.

  Planurile lui Dumnezeu pentru noi sunt cu adevărat uimitoare. La El nimic nu este prea greu. Dacă Îi permitem Lui să ne conducă, El va face o lucrare măreaţă pentru cei pe care îi întâlnim şi, în acelaşi timp, nouă ne va da succes şi bucurie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că El ne umple de bucurie atunci când răspândim mesajul Său!

  Nikola Grujic, Serbia (lucrează în Muntenegru)

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...