Întors din drum

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. (Isaia 55:8)

  De obicei, în luna iulie nu cade niciun strop de ploaie pe coasta Muntenegrului, dar în acea zi era înnorat şi toate semnele indicau că va ploua. Nebojsa şi cu mine ne hotărâserăm că, indiferent cât de nepromiţătoare păreau condiţiile meteo, urma să mergem să lucrăm şi să ajungem la oamenii de pe plajă.

  Aşa că ne-am hotărât să mergem cu maşina până la Kotor. Pe drum, am observat un indicator spre o localitate mică, numită Ljuta, care înseamnă mânie. Într-o izbucnire de moment, am strigat: „Întoarce!” Deşi surprins, Nebojsa a întors repede, dar imediat am dat de un alt indicator, care ne atenţiona că mergeam în direcţia greşită. Şi totuşi ceva îmi spunea că trebuie să mergem la Ljuta. În cele din urmă, am ajuns în acel oraş, dar din altă direcţie.

  Planul nostru era să începem lucrul fiecare dintr-un capăt al plajei şi să ne întâlnim undeva la mijloc. Totuşi vânturile puternice care suflau purtau umbreluţele peste tot şi oamenii plecau de pe plajă. Părea fără sens să rămânem, credeam noi, dar am simţit îndemnul să mergem.

  Acolo, Nebojsa a întâlnit o femeie care a fost încântată când a văzut că el avea cărţi de vânzare. A întrebat dacă se putea uita la ele, iar în timp ce vorbeau, m-am alăturat şi eu conversaţiei. I-am arătat toate cărţile noastre. S-a uitat, pe rând, la toate şi apoi a ales 20 de cărţi, spunând: „Le vreau pe acestea. Sunt nişte cărţi foarte bune şi, după ce le voi citi, le voi dărui prietenei mele de ziua ei.” Printre cărţile pe care le cumpărase erau Viaţa lui Iisus şi Tragedia Veacurilor.

  Dumnezeu ne-a arătat de ce a dorit să mergem pe plajă în acea zi în Ljuta, în ciuda vremii nefavorabile. Nu doar că această femeie va primi binecuvântări din acele cărţi, dar la fel va fi şi cu cei cărora ea le va dărui.

  Planurile lui Dumnezeu pentru noi sunt cu adevărat uimitoare. La El nimic nu este prea greu. Dacă Îi permitem Lui să ne conducă, El va face o lucrare măreaţă pentru cei pe care îi întâlnim şi, în acelaşi timp, nouă ne va da succes şi bucurie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că El ne umple de bucurie atunci când răspândim mesajul Său!

  Nikola Grujic, Serbia (lucrează în Muntenegru)

  Întors din drum - 2016. Dumnezeu ne-a arătat de ce a dorit să mergem pe plajă în acea zi în Ljuta, în ciuda vremii nefavorabile. Nu doar că această femeie va primi binecuvântări din acele cărţi, dar la fel va fi şi cu cei cărora ea le va dărui. Planurile lui Dumnezeu pentru noi sunt cu adevărat uimitoare. La El nimic nu este prea greu.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...