Un mesaj de dragoste

Mârturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

După ce lucrasem toată dimineaţa fără să vând ceva, m-am întors acasă descurajat. După ce am luat prânzul, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi trimită în cale cel puţin o oaie pierdută şi am pornit la drum. După un colţ de stradă, am văzut o casă care era cam izolată. Când am bătut la uşă, a deschis uşa un tânăr şi am început să îi prezint cartea Depression, stress and anxiety („Depresia, stresul şi anxietatea”). M-a invitat în hol, unde era întuneric şi plin de fum de ţigară. Terry mi-a spus că şi el suferea de depresie şi mi-am dat seama că aceasta era o „întâlnire providenţială”, trimisă de Dumnezeu.

Terry avea cunoştinţe despre creştinism, dar nu vedea nicio relevanţă în viaţa lui. Apoi mi-a spus cum venise în Australia pentru a deveni dresor de cai şi cum ajunsese dependent de pariuri şi homosexual.
Ne-am rugat împreună, iar el a cumpărat cărţile Depression, stress and anxiety, Gândeşte cutezător şi Mâini înzestrate. Pe o măsuţă, am observat o carte despre spiritişti şi l-am întrebat dacă îi place cartea. Mi-a spus că da.

„Dacă îţi place acea carte, îţi va plăcea şi Tragedia Veacurilor”, i-am spus eu, după care i-am dăruit cartea. Pe prima pagină am scris un mesaj scurt, de încurajare. Apoi i-am povestit de ce Dumnezeu era relevant în viaţa mea şi atunci i-am observat pe cei doi colegi ai lui Terry că ascultau şi ei. Am ajuns să purtăm o discuţie spirituală interesantă, deşi scurtă. Le-am spus că „bunătatea” pe care o vedeau în mine era de la Dumnezeu. Cel mai tânăr dintre ei mi-a spus că studiase cu un pastor adventist de ziua a şaptea. Celălalt tânăr a întrebat ce părere are Dumnezeu despre homosexuali. I-am spus că Dumnezeu iubeşte pe toată lumea.

Camera s-a umplut de un simţământ de bucurie şi fericire, în timp ce m-am rugat pentru fiecare pe nume. I-am cerut lui Dumnezeu să protejeze acea casă de spiritele despre care ei credeau că deschideau şi închideau o uşă din casă. Ieşind din casă, mi-am dat seama că vizita mea a făcut o diferenţă. M-am rugat să găsesc cel puţin o oaie pierdută, dar Dumnezeu m-a condus la trei.

Andrew Kochanski, Australia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video