Întâlnire la micul dejun

Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38)

În mai 2011, am vizitat districtul Newcastle din KwaZulu, Natal, Africa de Sud, şi am fost cazat la Cannon Lodge. Dimineaţa, la micul dejun, am observat un bărbat care se uita la televizor. Părea supărat văzând un reportaj în care se vorbea despre lucrătorii care protestau împotriva municipalităţii. „Ce e în neregulă cu aceşti oameni?” a spus el. „Au nevoie de Domnul.”

Văzând ocazia care îmi stătea în faţă, am mers să îi vorbesc. După ce am discutat puţin, i-am spus că am o carte pentru el. Când m-am ridicat să merg să iau cartea, alţi doi bărbaţi m-au oprit şi mi-au spus că auziseră discuţia noastră şi voiau şi ei o carte. Aşa că le-am dat fiecăruia câte o carte, God Said Remember („Dumnezeu a spus: Adu-ţi aminte!”).

Când m-am întors pentru a-i da cartea şi primului domn, el vorbea cu un cuplu de indieni. Le-am dat şi lor o carte. Ospătăriţa a cerut şi ea o carte. Apoi s-a întors şi a cerut încă cinci pentru colegii ei.

O lună mai târziu, am vizitat pensiunea din nou. Am întrebat-o pe Thuli, ospătăriţa, dacă citise cartea. Mi-a spus că nu o citise, dar a spus că o colegă de-a ei, Precious, are o scrisoare pentru mine. Precious mi-a adus o scrisoare din partea mamei ei, Fundy.

Am fost de-a dreptul surprins când am citit scrisoarea: „Vreau să-ţi mulţumesc, chiar dacă nu mă cunoşti. Lucrarea lui Dumnezeu este atât de uimitoare!” Apoi mi-a scris cum se rugase şi plânsese întreaga zi, căutând călăuzire de la Domnul, până la miezul nopţii. Apoi a fost cuprinsă de o stare de calm. Chiar în ziua următoare, Precious i-a adus cartea.

Fundy a citit cartea şi în Sabatul următor a păşit într-o Biserică Adventistă din Newcastle. Astăzi, ea este membră activă în biserică.

Probabil că nu îi voi mai vedea niciodată pe ceilalţi oameni cărora le-am dat cărţi, dar ştiu că în acele cărţi se află adevărul lui Dumnezeu. Dacă oamenii le citesc şi lasă ca mesajul să pătrundă în inimă, cu siguranţă ne vom întâlni în Cer.

M. Francis, Africa de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video